Îți plac animalele? Adoptă un câine de la adăpostul de pe strada Vârful cu Dor

247
Îți plac animalele? Adoptă un câine de la adăpostul de pe strada Vârful cu Dor - adoptiesursaprimariaconstanta-1583413744.jpg

Articole de la același autor

În acest moment peste 180 de câini comunitari aflați la adăpostul de pe strada Vârful cu Dor sunt disponibili pentru adopție. Primăria municipiului Constanța încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei "Adoptă un cățel!". Anul acesta, până la sfârșitul lunii februarie, 201 de căței au fost adoptați, 7 au fost revendicați de proprietar iar 10 cereri de adopție sunt în lucru.

Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.

Adopția patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a) prezentarea unui act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor;

b) dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor;

c) acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopție, a câinilor în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate de luni până vineri între orele 10.00 și 14.00, iar joi, în intervalul dintre 9.30 și 17.30.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4712 secunde