Investiții pentru dezvoltarea turismului balnear din județul Constanța

433
Investiții pentru dezvoltarea turismului balnear din județul Constanța - statiunilebalnearetechirghiol-1535991868.jpg

Articole de la același autor

Stațiunile balneoclimaterice din județul Constanța, precum Techirghiol, Eforie, ar putea beneficia de investiții de milioane de euro în anii următori. Ministerul Turismului promite bani mulți pentru a stimula dezvoltarea turismului balnear. Aceasta este cuprinsă în planul de acțiune al Guvernului pentru perioada septembrie - decembrie 2018, pe lângă alte măsuri de îmbunătățire a activității sectorului de turism din România.

Printre acestea, se numără și aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, activitățile sportive, recreative și distractive. Turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice.

De asemenea, o altă măsură care vine în întâmpinarea stimulării turismului din România dar și cu efecte asupra sănătății populației va fi deblocarea turismului balnear prin redevențe ZERO pentru apa geotermală și apa minerală natural utilizată pentru consumul populației la buvetele publice.

În plus, autoritățile locale și societățile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investiții, banii destinați special dezvoltării și modernizării stațiunilor balneare.

"Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investiții de minimum 1 miliard de euro prin proiecte în următorii 10 ani.

Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste măsuri în contextul în care o treime dintre izvoarele termale și minerale ale Europei sunt în țara noastră", precizează ministrul Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinație turistică și creșterea numărului de turiști autohtoni și străini.

"Un prim pas, în acest sens, a fost făcut prin memorandumul de descentralizare în sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern, astfel autoritățile locale urmează să preia o parte dintre atribuțiile ministerului", mai explică ministrul Turismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1331 secunde