Îngrijorător! Situația afectează UNUL DIN ȘASE ROMÂNI!

258
Îngrijorător! Situația afectează UNUL DIN ȘASE ROMÂNI! - ddd-1579094375.jpg

Articole recomandate

Procurorul Daniel Horodniceanu, candidat la șefia Parchetului General, a afirmat, miercuri, că Ministerul Public gestionează în prezent aproape 1.750.000 de dosare, ceea ce înseamnă că unul din șase români ar fi implicat într-un caz penal.

"Trebuie să spunem că la acest moment Ministerul Public gestionează undeva spre 1.750.000 de dosare. Dacă, rezonabil, putem să credem că sunt măcar două persoane implicate - unul care a reclamat și cel care a fost reclamat, deci sunt undeva spre 3.500.000 de cetățeni români. Dacă ne uităm la Comisia Națională de Statistică și spune că suntem 20.000.000 de oameni, înseamnă că unu din șase români este implicat într-un dosar penal, ceea ce pare foarte mult și asta la o primă vedere, pentru că aceste dosare penale nu au toate aceeași implicație. Sunt care se termină de la sesizare sau sunt unele la care se dă clasare de la a doua săptămână. (...) Sunt extraordinar de multe dosare și foarte multe dintre ele iau foarte mult timp din cele care de fapt ar trebui rezolvate cu celeritate și sunt cu adevărat importante. Trebuie să ne mai gândim că 40% dintre procurori - mă refer aici la parchetele locale - rezolvă 75% din întreaga sumă a dosarelor, ceea ce din nou este foarte mult, sunt diferențe foarte mari de la instanță la instanță, de la parchet la parchet, și de 800 de dosare de procuror în plus față de cel care activează în orașele foarte mari sau în orașele mari și veniturile financiare sunt aceleași", a precizat Horodniceanu, la interviul susținut pentru numirea șefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, desfășurat la Ministerul Justiției.

El a adăugat că ar trebui făcută o analiză, urmată de o strategie, care să spună dacă anumite parchete ar trebui desființate. "Nu putem să le desființăm doar noi, trebuie vorbit și la nivel de instanțe și să vedem ce e mai important, pentru că și accesul cetățeanului la justiție este foarte important. Dar, aceste lucruri vor trebui nivelate în urma unei strategii pe resurse umane pe care ar trebui să o facă procurorul general, deși cred că i-ar fi foarte greu la acest moment, pentru că din nou cadrul pe care ar trebui să îl aibă este mult știrbit de imposibilitatea de a face delegări", a afirmat acesta, citat de Agerpres.

Daniel Horodniceanu a condus Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fiind respins de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader pentru un al doilea mandat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde