INDEXUL IGNORANȚEI: Doar turcii ne depășesc!

261
INDEXUL IGNORANȚEI: Doar turcii ne depășesc! - dddd-1582708672.jpg

Articole recomandate

România e a doua țară în care s-au înregistrat percepțiile cele mai eronate, conform Indexului Ignoranței. Pentru 2020, Turcia primește premiul, puțin dorit, de țară cu cele mai puțin corecte percepții. Top 3 este completat de Spania. Brazilienii sunt populația cu estimările cele mai apropiate de realitate, urmați de sud-coreeni și olandezi. Cea de-a doua ediție a studiului "Pericolele percepției" arată estimările eronate ale oamenilor din 32 de țări cu privire la proporția celor care mor din cauza bolilor, violenței, accidentelor sau din alte cauze.

La fel ca multe alte țări, românii au avut tendința să supraevalueze decesele, semnificativ mai multe, cauzate de boli și să le supraevalueze pe cele, mult mai puține, cauzate de accidente, violență, terorism etc. Românii sunt a cincea țară care declară ca sursă principală de informare internetul (33%).

Se manifestă, din păcate, din plin, efectul Dunning-Kruger (o eroare de apreciere în care oamenii consideră eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate) în ce privește răspunsurile românilor și nu numai ale lor. Deși urcă România pe locul 2 în topul țărilor ignorante, conaționalii participanți la studiu ne plasează la jumătatea clasamentului în ceea ce privește nivelul de încredere în modul în care știu să lucreze cu numerele. De asemenea, România este a șaptea țară din punctul de vedere al încrederii în răspunsurile oferite la întrebările acestui sondaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde