Începe conferința internațională de securitate, la Constanța

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 12 Iunie 2019 239
Începând de astăzi, timp de două zile, la Constanța, se va desfășura cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum”. Aceasta va avea loc la complexul „Del Mar” din Mamaia. 


La conferință, vor participa înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitați din zona academică din străinătate. 


Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, în această perioadă, circulația autovehiculelor va fi restricționată în jurul complexului Del Mar, în toate cele patru puncte de acces. 


În ceea ce privește dezbaterile, acestea vor viza provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării. 


Evenimentul este organizat de asociația „New Strategy Center”, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța și Zona Metropolitană Constanța. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei