Încep procedurile pentru acordarea biletelor de tratament balnear pe 2016

425

Articole de la același autor

Pensionarii, dar și asigurații din sistemul public de pensii pot beneficia și anul acesta de bilete de tratament balnear, compensate de stat.

Ministerul Muncii a făcut deja propunerea pentru acordarea de aproape 60.000 de bilete pentru 2016, punând la bătaie peste 318.000 lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern este supus dezbaterii publice.

Astfel, vor fi asigurate maximum 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii balneare în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice. Numărul total se va stabili concret în urma finalizării procedurii de achiziție. Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii din sistemul public de pensii, asigurații din sistemul public de pensii, dar și beneficiarii prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear. În perioada unui an calendaristic, fiecare persoană îndreptățită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, iar decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Națională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6107 secunde