Încă un pacient de la Institutul Marius Nasta a fost confirmat cu acinetobacter

101
Încă un pacient de la Institutul Marius Nasta a fost confirmat cu acinetobacter - 61997717-1550737180.jpg

Articole recomandate

Încă un pacient care a ajuns la Institutul "Marius Nasta" din București a fost confirmat cu acinetobacter, acesta fiind al cincilea caz. Până în prezent, trei pacienți care aveau și această bacterie au murit.


"Am început curățenia în secția de terapie intensivă, în câteva saloane, ultimul pacient din postopertor va urca mâine în secția de chirurgie toracică dacă evoluția lui va fi favorabilă... în secția de terapie intensivă respiratorie sunt în acest moment doi pacienți, pentru că pacientul din triaj care era cu stare gravă neurologic s-a confirmat și el ca având acinetobacter, deci este al cincilea pacient confirmat cu acinetobacter din cazurile care le-am declarat săptămâna trecută", a declarat managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, miercuri seara, la Digi 24.


Conducerea Institutului "Marius Nasta" din Capitală a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că s-a mai înregistrat un deces la un pacient în stare foarte gravă la care s-a depistat acinetobacter. Numărul pacienților decedați care aveau și această infecție a ajuns, astfel, la trei.


În plus, reprezentanții unității au precizat că în blocul operator a fost deja făcută curățenie și urmează dezinfecția terminală, apoi vor fi făcute noi analize.


În Secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) se aflau șase pacienți care fuseseră operați, patru dintre aceștia fiind deja urcați pe secție. Ceilalți doi vor fi mutați abia când starea lor de sănătate va permite acest lucru. Ulterior, va fi demarată și în Secția de ATI curățenia și dezinfecția.


"Pacienții vor fi urcați în secție atunci când starea lor va fi bună și vor putea fi supravegheați pe secție. Supravegherea în Secția ATI este o supraveghere de înaltă calificare și atunci este cel mai important în acest moment siguranța pacienților", a declarat managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3878 secunde