PROIECT:

Încă o zi liberă pentru români!

173
Încă o zi liberă pentru români! - relaxareserviciu794x503-1514448908.jpg
Românii ar mai putea primi încă o zi liberă pe an. Este vorba de Vinerea de dinaintea Paștelui. Ideea este agreată și de parlamentari ai puterii și de cei din opoziție, care spun că avem prea puține libere față de alți europeni. Potrivit codului muncii avem 14 zile libere pe an.


42 de senatori și deputați au căzut de acord că, în Vinerea Mare nu trebuie să mergem la serviciu. Argumentul!? Este una dintre cele mai importante sărbători creștine și trebuie celebrată cum se cuvine! În plus, această zi este liberă în mai multe țări europene printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.


Szabo Odon, deputat UDMR, inițiatorul legii: În 16 țări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Uniunii Europene în cadrul instituțiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca și zi liberă, deci toate instituțiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează.


Astfel, se propune modificarea Codului Muncii astfel încât Vinerea Mare să fie oficial sărbătoare legală. Ar fi în acest moment al 15-lea liber pe care l-am avea în timpul unui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Octombrie 2016
Stire din Social : O nouă ZI LIBERĂ pentru români
Miercuri, 15 Iulie 2015
Stire din Sănătate : ÎNCĂ O ZI LIBERĂ!
Pagina a fost generata in 0.6003 secunde