În weekend trecem la ORA DE VARĂ 2019! Cum trebuie să fixam ceasurile?

275
În weekend trecem la ORA DE VARĂ 2019! Cum trebuie să fixam ceasurile? - oradevaracandtrecemlaoradevara58-1553511873.jpg

Articole recomandate

Cu toții ne întrebăm când trecem la ora de vară în 2019! Această trecere la ora de vară este un moment foarte important al anului, mai ales că acesta aduce cu sine o mulțime de schimbări ce țin de viața cotidiană.


În anul 2019, trecerea la ora de vară va avea loc în ultima duminică a lunii martie, mai exact pe data de 31 martie, când ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar noaptea va fi mai scurtă cu o oră.


Trecerea la ora de vară se va produce în 2019 în conformitate cu reglementările temporale adoptate de conducerea țării noastre, căci această decizie revine fiecărei țări în parte și nu există niciun fel de obligativitate în acest sens. Pentru a avea o perspectivă mai clară asupra schimbării orelor, fie de vară, fie de iarnă, iată care sunt cele mai importante aspecte istorice ale acestei practici.

Ideea trecerii la ora de vară îi aparține lui Benjamin Franklin și datează încă din secolul al XVIII-lea.


Motivul pentru care orele de pe ceasornic se schimbă în funcție de perioada anului este unul de natură economică și chiar practică. Orele au fost stabilite astfel încât lămpile cu ulei sau cu gaz să lumineze pentru o perioadă optimă.


În România, trecerea la ora de vară a fost practicată de către ocupanții ruși în timpul Primului Război Mondial. Ulterior au apărut numeroase oscilații în ceea ce privește trecerea la ora de vară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Social : Când trecem la ora de iarnă
Pagina a fost generata in 1.03 secunde