În ce condiții se suspendă plata pensiei

283
În ce condiții se suspendă plata pensiei - inceconditii2-1564435019.jpg

Articole de la același autor

Vreți să știți în ce situații poate fi suspendată plata pensiei? Potrivit reprezentanților Casei de Pensii, plata pensiei unei persoane se suspendă dacă bătrânul și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenție de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă potrivit prevederilor acesteia pensia se plătește de către celălalt stat. De asemenea, vârstnicul poate rămâne fără pensie dacă este beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale, dar realizează venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie. 


Același lucru se întâmplă și în cazul pensionarului de invaliditate sau al copilului beneficiar al pensiei de urmaș, încadrat în oricare grad de invaliditate, ori al soțului supraviețuitor, beneficiar al pensiei de urmaș,  încadrat în gradul I sau II de invaliditate. Aceștia vor pierde banii de la stat dacă nu se prezintă la revizuirea medicală obligatorie sau la convocarea Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă.


O altă situație în care o persoană poate rămâne fără pensie face referire la copilul beneficiar al pensiei de urmaș, care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor. La fel se poate întâmpla și cu soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, care realizează venituri brute lunare pentru care, potrivit legii, asigurarea este obligatorie. Pensia mai poate fi suspendată și dacă soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș s-a recăsătorit. Nu în ultimul rând, va fi suspendată plata pensionarilor care nu mai îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, referitoare la cumulul pensiei cu salariul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde