În ce condiții se poate transfera o pensie în străinătate

344
În ce condiții se poate transfera o pensie în străinătate - inceconditii-1539097734.jpg

Articole de la același autor

Mulți vârstnici au plecat, în ultimii ani, la copiii lor în străinătate și și-au transferat și pensiile acolo, pentru a putea beneficia de rodul muncii lor de-o viață. Potrivit reprezentanților Casei de Pensii, procedura de transfer a drepturilor de pensie presupune câțiva pași.

În primul rând, persoana respectivă trebuie să-și deschidă un cont la orice bancă de pe teritoriul statului de domiciliu.

Apoi, comunicarea detaliilor bancare (adresa completă a beneficiarului, denumirea și adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde este cazul, precum și numărul de cont internațional bancar) se face către instituția plătitoare (Casa Județeană de Pensii) prin intermediul declarației de transfer.

Declarația de transfer în străinătate a drepturilor cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii, însoțită de documentul care confirmă detaliile bancare și de pe copia actului de identitate al titularului, care atestă domiciliul său actual, se pot depune direct de către titularul drepturilor sau prin mandatar desemnat cu procură specială în acest sens, la sediul Casei de Pensii.

De asemenea, aceste documente pot fi expediate prin intermediul poștei, la sediul CJP sau prin e-mail (scanate) transmise la adresa electronică oficială a Casei de Pensii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Octombrie 2018
Stire din Social : Toate pensiile vor fi virate pe card
Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : Când pot fi recalculate pensiile
Pagina a fost generata in 1.2769 secunde