Impresionant! Românii ar renunța la cadouri pentru a ajuta persoane nevoiașe

167
Impresionant! Românii ar renunța la cadouri pentru a ajuta persoane nevoiașe - cadouri-1520011150.jpg

Articole de la același autor

Două treimi din români se arată dispuși să renunțe la un cadou pentru a oferi sprijin unor persoane nevoiașe. Studiul a fost realizat de Fundația World Vision România și, cel puțin la nivel declarativ, românii se arată foarte mărinimoși.

Întrebați dacă ar alege să își doneze ziua de naștere chiar ei, peste jumătate din cei intervievați au declarat că ar renunța la cadouri pentru a face un bine persoanelor nevoiașe, iar 89 la sută dintre respondenți au menționat că ar lua în considerare în viitor să doneze pentru o cauză aleasă de sărbătorit.

Astfel, Fundația World Vision România pune la dispoziția celor care preferă o astfel de metodă de a face donații platforma Serbează și Donează, www.serbeazasidoneaza.ro, prin care se pot "dona" zilele de naștere cu scopul de ajuta copiii defavorizați din zonele rurale. Serbează și Donează este o platformă interactivă de socializare, care oferă utilizatorului posibilitatea de a oferi sau primi cadou de ziua sa de naștere o donație. Persoanele care doresc să facă acest lucru trebuie să își înregistreze ziua de naștere pe site-ul www.serbeazasidoneaza.ro și să își invite prietenii prin intermediul Facebook sau e-mail să doneze pentru cauza aleasă.

"Cea mai bună donație este cea care este și sustenabilă: contribuie la îmbunătățirea pe termen lung a calității vieții familiilor. Prin donațiile mediate de o fundație care cunoaște îndeaproape situația comunităților vulnerabile și care sunt cele mai bune mecanisme de intervenție, donatorii pot avea siguranța că intenția lor bună chiar produce efecte pozitive", a explicat Daniela Buzducea, director național al Fundației World Vision România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol caritabil reprogramat
Pagina a fost generata in 0.5832 secunde