IMPOZIT pe salariile navigatorilor! Cine plătește și cine evită prevederile Codului Fiscal

51977
IMPOZIT pe salariile navigatorilor! Cine plătește și cine evită prevederile Codului Fiscal - marinari-1548247393.jpg

Articole de la același autor

Subiectul impozitării veniturilor navigatorilor este unul care a generat polemici aprinse. Mediul politic a generat ideea conform căreia "lupii de mare" trebuie să plătească taxe și impozite în România, indiferent unde aceștia își câștigă pâinea, alții au vorbit despre o dublă impozitare, cert este că subiectul este departe de a fi închis.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a trimis o notă informativă către toți navigatorii membri de sindicat, pentru a aduce lămuriri pe acest subiect.

"În urma demersurilor făcute în vara anului 2017 de SLN către autoritățile în domeniu cu privire la intenția acestora de modificare a Codului Fiscal, textul prevederilor în vigoare de interes pentru navigatori este următorul:

Titlul IV - Impozit pe venit

Art. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

Aliniatul (4) - Următoarele venituri nu sunt impozabile în interesul impozitului pe venit

Litera o - Sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activități dependente desfășurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv, inclusiv din activități dependente desfășurate la bordul navelor și aeronavelor operate în trafic internațional. Fac excepție veniturile salariale plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România ori are sediul permanent în România, care sunt impozabile în România numai în situația în care România are drept de impunere.

Norme metodologice - aliniatul 19 - În aplicarea prevederilor Art. 76, alin. 4, litera o din Codul Fiscal, veniturile din activități dependente desfășurate în străinătate și plătite de un angajator nerezident nu sunt impozabile și nu se declară în România potrivit prevederilor Codului Fiscal", se arată în nota informativă a Sindicatului Liber al Navigatorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6083 secunde