Igienă și siguranță alimentară! De unde cumpărăm carne de miel pentru Paști

1007
Igienă și siguranță alimentară! De unde cumpărăm carne de miel pentru Paști - fotofondmieidepaste-1586449169.jpg

Articole de la același autor

Izolați în case și cu teama de a nu ne îmbolnăvi, Paștele pare atât de departe și greu de sărbătorit. Totuși, măcar o bucățică de miel și o felie de cozonac vom avea cu toții pe masă, pe 19 aprilie.

Deși suntem în plină pandemie și vom petrece sărbătorile pascale acasă, liniștiți, doar cu cei apropiați, fără vizite, fără ieșiri la iarbă verde, nu înseamnă că nu ne vom putea bucura de preparatele tradiționale. În piețele din municipiul Constanța vom găsi chiar și miei de la producători locali.

Reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat au anunțat că, începând de astăzi și până pe 18 aprilie, în două piețe agroalimentare din municipiul Constanța se va comercializa carne de miel pentru sărbătorile pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar-Veterinară Constanța.

"În condițiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populației, comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele administrate de regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 12 locuri în hala de lactate din Piața Griviței, respectiv patru locuri în hala de lactate din Piața Tomis III", precizează directorul RAEDPP, Florin Gheorghe.

Astfel, vor fi asigurate toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde vor fi vânduți mieii tăiați. Producătorii vor purta mănuși și măști, la intrare există dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor și se va face dezinfecție zilnică, după închiderea programului.

La rândul lor, clienții au datoria de a respecta regulile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația. Personalul pieței va supraveghea și va direcționa fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanța socială.



Măsuri suplimentare de siguranță


Producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze în acest an carne de miel în piețele administrate de regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.

"Chiar și în condițiile actuale, trebuie să ne adaptăm și să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a produselor pe care constănțenii le vor avea pe masă în zilele de sărbătoare, astfel că am creat mai puține locuri pentru comercializarea cărnii de miel față de anii anteriori și am luat măsuri suplimentare pentru protejarea clienților și producătorilor. Piețele administrate de regie sunt aprovizionate cu verdețuri proaspete de sezon, miere, lactate, astfel încât constănțenii să poată beneficia de produse proaspete direct de la producătorii locali", a explicat directorul RAEDPP.

Acesta face un apel către constănțeni ca, atunci când vor merge la piață, să respecte recomandările autorităților, să desemneze o singură persoană din gospodărie care să facă aprovizionarea și să își întocmească de acasă o listă de cumpărături.

Totodată, persoanele care nu au împlinit vârsta de 65 de ani sunt rugate să se deplaseze la piață în-afara intervalului orar 11.00 - 13.00, pentru a nu se crea aglomerație în intervalul permis vârstnicilor să iasă din casă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9721 secunde