Iată ce lustre se potrivesc perfect în dormitorul tău!

1023
Iată ce lustre se potrivesc perfect în dormitorul tău! - lustreeorionkonse-1562001409.jpg

Articole recomandate

În cazul în care tocmai ai terminat de renovat apartamentul sau ești aproape de finalizarea eforturilor de redecorare a dormitorului, probabil ai ajuns în punctul în care lustrele sunt singurele piese de care mai ai nevoie pentru a întregi "peisajul". Fiindcă dormitorul joacă un rol deosebit de important în confortul resimțit, acesta trebuie să fie atât o oază de relaxare după zilele încărcate, cât și încăperea care poate să îți asigure acel somn odihnitor și de calitate. Astfel, lustrele către care ar trebui să te orientezi sunt cele care îmbină cu succes funcționalitatea ideală și estetică potrivită stilului de design interior pe care l-ai ales. 


Fiindcă poate părea foarte dificil să decizi în favoarea unui singur model de lustre din miile disponibile pe piață, în special dacă nu te bucuri de sfaturile unui designer de interior, în rândurile de mai jos vei putea descoperi câteva detalii importante care te vor ajuta în alegerea pe care o ai de făcut. 


Dacă ai ales să amenajezi dormitorul în stil clasic, atunci eleganța și rafinamentul pieselor de mobilier pot fi scoase perfect în evidență de un candelabru maiestuos ce aruncă licăriri multicolore în toate colțurile încăperii. În cazul în care ai optat pentru un "aer" modern, în schimb, poți găsi o mulțime de lustre cu caracteristici speciale (o culoare anume, un finisaj special sau o formă deosebită) care să completeze cu succes setup-ul ordonat sau futurist pe care l-ai realizat. 


Câteva aspecte pe care să le iei în calcul la alegerea lustrelor pentru dormitor 
Părerile specialiștilor sunt împărțite atunci când vine vorba de lista de priorități în alegerea lustrei perfecte pentru dormitor, însă cei mai mulți designeri de succes acordă o importanță deosebită următoarelor considerente: 
- cromatica încăperii (nuanțele prezente în cameră: vopseaua pereților, culoarea podelei și tonurile date de draperii și piesele de mobilier). Practic, vei ști destul de clar dacă respectiva cameră poate "acomoda" un candelabru strălucitor sau se va potrivi foarte bine cu lustre viu colorate, din diferite materiale usoare (plastic, hârtie);
- dimensiunea camerei (nu numai suprafața măsurată în metri pătrați, ci și înălțimea încăperii). Fiindcă lustrele sunt piese ce asigură iluminatul general, o alegere inspirată ar fi un model care să poată lumina uniform (însă nu agresiv) întreaga cameră. În plus, vei putea completa diverse zone ale dormitorului cu alte corpuri de iluminat, precum aplice deasupra patului sau veioze asezate pe fiecare noptieră.
- stilul de design pe care l-ai ales. Într-adevar, formele, materialele și finisajele lustrelor pot varia deosebit de mult, iar fiecare stil de design are propriile caracteristici specifice. Tocmai de aceea, lemnul, cuprul sau cristalul vor merge spre clasic, în timp ce sticlă, cromul și plasticul vor conferi încăperii un aspect modern.
- funcționalitatea corpului de iluminat. Este evident că nu vei mai ține cont de frumusețea obiectului în cazul în care acesta funcționează defectuos, așadar lustrele pe care le iei în considerare trebuie să aibă și caracteristici tehnice corespunzătoare necesităților. Astfel, dacă vrei te bucuri de confort în utilizare, poți opta pentru un model care acceptă și surse LED sau dimming (variator).


Pentru a descoperi o ofertă cuprinzătoare și deosebit de variată de lustre, intră pe eOrion.ro și vei putea alege din sute de modele de lustre și candelabre menite să îți înfrumusețeze dormitorul sau alte încăperi pe care vrei să le decorezi cu atenție pentru a te bucura de un efect aparte!






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1479 secunde