Și tu poți deveni asistent maternal! Iată care sunt condițiile

292
Și tu poți deveni asistent maternal! Iată care sunt condițiile - situpotideveni3-1562273394.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța vrea să își dezvolte rețeaua de asistenți maternali, pentru a le putea asigura copilașilor condiții cât mai bune de trai. În acest sens, a fost dezvoltat programul "Team Up! Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Banca Mondială. 
Ca urmare, DGASPC Constanța implementează, ca partener, proiectul "Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate". Proiectul vizează extinderea rețelei de asistenți maternali. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost angajați 16 asistenți maternali, iar până pe 3 iulie, au fost atestați alți 18 asistenți maternali. 


Cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de criterii: să fie absolvenți a cel puțin zece clase, să nu fie deja încadrați ca asistenți personali, să nu fie pensionari și să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte), pentru a le putea asigura celor mici o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament. 


De asemenea, viitorii asistenți trebuie să fie dispuși să primească în plasament cel puțin doi copii. În plus, este necesar ca ei să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuate de psihologul biroului "Alternative de Tip Familial" din cadrul DGASPC Constanța. 


Persoanele care doresc să devină asistenți maternali se pot prezenta, de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, iar vineri, între orele 8.00 - 14.00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, biroul "Alternative de Tip Familial din Constanța", strada Ciprian Porumbescu, nr. 2. Totodată, se pot solicita informații la numărul de telefon 0241.488.648. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5514 secunde