Și noi putem ajuta! Acțiune de donare de sânge, la Mangalia, în weekend

516
Și noi putem ajuta! Acțiune de donare de sânge, la Mangalia, în weekend - sinoiputemajuta-1572471066.jpg

Articole de la același autor

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează, weekendul acesta, o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 2 noiembrie, între  orele 8.30 și 13.30, la Clubul Nautic Callatis din Portul Turistic. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.


Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.


Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor, cu sandwich-uri, fructe, lactate, și minimum 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari, precum și de decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu sau reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3697 secunde