Și ei ne influențează viitorul! Pacienți cu demență, dar cu drept de vot

851
5
Și ei ne influențează viitorul! Pacienți cu demență, dar cu drept de vot - dementa-1481134137.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți bolnavi cu demență, persoane care uneori nu-și recunosc nici măcar propria familie, merg la vot, ori de câte ori sunt alegeri. Nu o dată, medicii constănțeni au consultat bolnavi cu acest diagnostic, care au pe spatele buletinelor de identitate ștampile de vot, ceea ce înseamnă că aceștia au fost mereu prezenți "la datorie". 


"Cei cu demență suferă, în primul rând, de o tulburare de discernământ, dar și tulburări de memorie. De foarte multe ori, ei nu-și recunosc familia sau pe cei apropiați de ei. Mai mult decât atât, a-cești oameni nu se descurcă în viața de zi cu zi, cu atât mai mult nu au capa-citatea de a decide care este persoana potrivită pentru a fi aleasă, pe un buletin de vot", ne-a declarat dr. Ildiko Toldi-șan, medic neurolog. 


Partea proastă este că atât la nivel național, cât și local, există persoane care suferă de demență și nu sunt niciodată diagnosticate, acestea du-când boala pe picioare, fără să pri-mească tratament și îngrijiri medicale. În concluzie, numărul persoanelor sufe-rinde este cu mult mai mare decât cifra oficial declarată. Ca urmare, acești oa-meni pot fi foarte ușor manevrați sau sfătuiți să voteze cu cineva, din moment ce ei nu mai știu măcar nici cine sunt ei sau membrii familiei. 


Ultima statistică a Casei Județene de Asigurări de Sănătate arată că, în Constanța, avem 453 de persoane bolnave de demență sub tratament. Acest lucru înseamnă că, dacă toți s-ar prezenta la urne, tot atâtea voturi s-ar putea anula sau ar merge la anumiți candidați. 


La ora actuală, în județ, avem sute de pacienți cu tulburări de memorie și cogniție marcată, care au nevoie de sprijin familial și pentru care terapia, la acest moment, aduce elemente pozitive, dar nu extraordinare. 


Demența este o boală care apare ca urmare a afectării creierului. Ea se caracterizează printr-un declin progresiv al funcțiilor mintale. Ca urmare, treptat sunt afectate memoria, limbajul, inte-lectul, reacțiile emoționale, modul de comportare. 


Pe măsura evoluției bolii, se reduce posibilitatea persoanei de a realiza activitățile de zi cu zi. Simptomele și evoluția bolii pot fi, însă, destul de diferite de la o persoană la alta. În general, evoluția bolii se întinde pe mai mulți ani, iar diferitele dificultăți apar și se accentuează treptat. În concluzie, medicii recomandă ca persoa-nele afectate să înceapă tratamentul cât mai devreme, pentru a putea încetini evoluția bolii. 


Comentează știrea

Marin
8 decembrie 2016
Felicitari pt articol dar dati si urmarea: ce masuri se vor lua astfel ca viitorul oamenilor sanatosi sa nu depinda de votul bolnavilor neurologici si psihici

Vi se pare ca analfabetii au discernamant cand iau o decizie, cand pun stampila si voteaza? Nici analfabetii nu ar trebui lasati sa voteze. Vedem in ce hal a ajuns tara cu votul dat de dementi, analfabeti si alte categorii de acest fel. Suntem condusi de oameni jalnici hotarati de acesti bolnavi ai societatii.

razvan
8 decembrie 2016
!

macar astia sunt saraci cu duhul. mai tragic este ca fomistii pachetari, ce au ca unic tel al vietii umplerea propriilor burti, au dictat/dicteaza destinul tragic al unui oras de talia Constantei.

Stefan
8 decembrie 2016
articol de kk

o persoana care are dementa nici nu merge la vot pentru ca se poate rataci; dar ce facem cu cei care inseala finantele publice sub diferite forme; speram sa se introduca controlul neuro-psihiatric la bugetari !

angajat furat de patronul hot
8 decembrie 2016
tot @ stefan

cei care insala finantele publice nu o fac din motive de sanatate mintala afectata, ci din vointa lor. Aia au nevoie de tratament facut de anaf si dna. aia se numesc hoti, nu dementi. de ex. cei care trec in cartile de munca salariu min pe econ. ca sa fure si bugetul statului si pensia angajatului. cu toate astea partidele politice se fac ca nu stiu, ele de fapt fiind complicele acestor hoti, carora noi le spunem patroni. asta pt ca politicienii au zeci de firme cu zeci de angajati, fac astfel evaziune la greu, si pe urma tot ei vor pensii speciale, nu angajatul caruia i-au furat pensia ani de zile. astfel de politicieni ar fi linsati intr-o alta tara. ar fi facut revolutie

costica
8 decembrie 2016
opinie

Oferta serioasa: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5213 secunde