Hilton nu renunță la Constanța! Se caută investitori pentru hotelul abandonat din Portul Tomis

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 05 Mai 2016 6542
Hotelul abandonat din Portul Tomis ar putea deveni perla Constanței.  Proprietarii caută investitori care să contribuie la finalizarea construcției, acolo urmând a se deschide primul hotel Hilton din zona litoralului. Cu puțin noroc și mulți, mulți bani, zona ar putea deveni una emblematică pentru municipiul Constanța.


Inițial, imobilul trebuia terminat și dat în folosință în toamna anului 2015, însă investitorii nu au reușit să găsească toate fondurile necesare unei construcții de asemenea amploare. Acum caută parteneri care să vină cu infuzie de capital pentru finalizarea hotelului. O agenție imobiliară din Constanța a publicat, în exclusivitate, un anunț prin care caută un investitor pentru viitorul hotel Hilton. 


„Proiectul continuă, chiar dacă a fost stopat temporar, din cauza crizei financiare. Proprietarul caută un investitor pentru a putea continua lucrările. Contractul cu lanțul Hilton este în vigoare, doar că nu a fost predat obiectivul. A venit criza și au fost oprite lucrările, dar acestea vor fi reluate imediat ce se va face infuzia de capital”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, brokerul Marius Coman.


Investiția minimă - 12 milioane de euro


Potrivit acestuia, proprietarul clădirii, o societate din România cu un acționar român de origine turcă, nu dorește să vândă hotelul, ci să continue construcția și să îl dea în folosință cât mai repede. 


De asemenea, reprezentanții Hilton au anunțat că nu vor să renunțe la hotel și la această locație. „Hilton își dorește foarte mult locația din Portul Tomis. A venit un alt lanț faimos de hoteluri care a făcut o ofertă și a vrut să cumpere imobilul în stadiul în care este, dar Hilton nu renunță la el. Așteaptă, chiar dacă lucrările sunt întârziate”, a mai spus brokerul.


Potrivit anunțului publicat pe site-ul agenției imobiliare, suprafața utilă a hotelului este de 9.835 de metri pătrați, iar suprafața terenului 3.385 de metri pătrați. Este finalizată doar structura, costul total al investiției până în prezent fiind de 5,75 de milioane de euro, inclusiv terenul. Hotelul va avea 147 de camere, parcare subterană, centru fitness, restaurante și săli de conferință. Suma cu care investitorul ar trebui să intre în afacere este de 12 milioane de euro.


Investitori numai unu și unu…


Istoria scheletului din Portul Tomis este una destul de zbuciumată. Încă de la început, constănțenii vorbeau între ei că ar fi investiția unuia dintre frații lui Radu Mazăre, pe atunci primar al municipiului. Construcția a început în anul 2006, însă a fost abandonată ani la rând. 


Primul care a vrut să ridice un hotel chiar pe malul mării și a și obținut sprijinul autorităților locale pentru toate avizele necesare a fost, după spusele lui Radu Mazăre, un investitor italian. Fostul primar povestea, la un moment dat, că afaceristul nu a mai fost lăsat de soție să vină în România și a oprit lucrările. 


Ulterior, construcția abandonată a fost cumpărată de un investitor turc și o firmă din Cipru. În ultimii ani, au apărut noi documente prin care se arată că firma cipriotă ar fi deținută de Sorin Strutinsky, fost coleg și asociat al lui Razu Mazăre și Nicușor Constantinescu. 


O perioadă lucrurile au stagnat, acum însă se pare că proprietarii sunt hotărâți să termine proiectul, chiar dacă asta înseamnă să accepte un nou partener.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei