Hârșova sărbătorește Ziua Drapelului Național

582
Hârșova sărbătorește Ziua Drapelului Național - steagulromniei1170x644-1466939665.jpg

Articole de la același autor

În prima zi de vacanță, elevii Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova sărbătoresc astăzi Ziua Drapelului Național. Activitatea debutează cu vizionarea unui material documentar despre istoricul, semnificația, tipologia drapelului românesc realizat de elevii de la Clubul de dezbateri academice coordonați de prof. Elena Manea și va continua în Piața 1 Decembrie 1918- spațiu în care elevii de la Clubul de teatru al Liceului coordonați de prof. Stancu Theodora vor cânta, vor dansa, vor distribui stegulețe, fundițe tricolore. Activitatea va fi întregită de painting face realizată de un absolvent drag al liceului- studenta Maria Cocor. Participanții poarta tricouri în culorile drapelului românesc. 


Directorul liceului- prof. Manuela Piștea a subliniat necesitatea derulării unor astfel de activități care să promoveze valorile educației patriotice, știut fiind faptul că educația extrașcolară (realizată dincolo de procesul de învățămât) își are rolul și locul bine stabilit în formarea personalității copiilor noștri.


Activitatea se derulează în parteneriat cu Primăria orașului Hîrșova, fiind prima dintr-o serie mai lungă de activități dedicate tinerilor și, așa cum declară primarului orașului, Viorel Ionescu, aceste activități se dovedesc a fi importante pentru tinerii de astăzi, întrucât promovează valori precum unitatea, solidaritatea, respectul față de istorie, supremația legii, drepturile unei națiuni, constituind un mijloc eficient de a promova și prețui valorile culturale și istorice ale poporului nostru.


Activitatea are drept scop îmbogățirea cunoștințelor referitoare la semnificația drapelului național, facilitând înțelegerea conceptului de apartenență la o națiune, la un proiect de țară, prin dezvoltarea atașamentului față de simbolurile națiunii. Activitatea urmărește dezvoltarea personalității elevilor pe baza unor valori împărtășite de către toți româniii fiind coordonată de profesorii Elena Manea și Theodora Stancu.


Ziua Drapelului – știută și ca Ziua Tricolorului – a fost proclamată prin lege în 1998 pentru marcarea de către autoritățile publice prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde