Haos la Ministerul Muncii. Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor

387
Haos la Ministerul Muncii. Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor - recalcularepensii14917500-1573888450.jpg

Articole recomandate

Potrivit Ministerului Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung și până la șase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una și trei luni, scrie realitatea.net

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, în medie cu una-trei luni, dar în unele cazuri sunt întârzieri de până la șase luni, la nivelul lunii septembrie, potrivit Ministerului Muncii. Ministrul Violeta Alexandru le-a cerut directorilor de la casele de pensii, într-o videoconferință, să prezinte, până în prima săptămână din decembrie, o situație la zi, dar și soluții pentru rezolvarea problemelor.

Potrivit Ministerului Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung și până la șase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una și trei luni.

"În videoconferința organizată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii plus cele ale sectoarelor municipiului București, fiecare director a fost întrebat cu privire la aceste întârzieri, dându-li-se termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea lor", scrie într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Muncii.

Conform sursei citate, raportat la numărul de pensionari din fiecare județ ale căror dosare de recalculare înregistrează întârzieri la nivelul lunii septembrie, primele cinci case de pensii sunt, în ordine: Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 și Argeș.

Principalele cauze se referă la prioritizarea dosarelor noi; lipsa de răspuns din partea angajatorilor la solicitările Caselor de confirmare a stagiului de cotizare; termenele de soluționare la Comisia Centrală de Contestații care pot dura până la 2 ani; o improprie împărțire a sarcinilor între operatori și verificatori în activitatea de gestionare a dosarelor; schimbările legislative în domeniul pensiilor; Nivelul rudimentar de gestionare a arhivelor; comunicarea deficitară cu instituțiile omoloage din statele membre UE din cauze imputabile CNPP; grave probleme în sistemul informatic gestionat de CNPP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Social : Trotuare noi pe bulevardul Mamaia
Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Social : Cartierul Palazu Mare, fără curent electric
Pagina a fost generata in 1.5997 secunde