Grup CELCO: Sprijinul acordat sistemului medical constănțean a fost, este și va fi prima noastră opțiune

1485
Grup CELCO: Sprijinul acordat sistemului medical constănțean a fost, este și va fi prima noastră opțiune - grupcelcosprijinulacordatsistemu-1585251470.jpg

Articole recomandate

A trecut o lună de când primul caz de coronavirus a fost confirmat în România. A fost momentul în care cei mai mulți dintre noi am realizat că ceea ce se întâmplă în China se poate petrece și în România.

Agenților economici și autorităților le-a revenit responsabilitatea de a lua măsuri suplimentare prin care să se asigure că sectorul medical, cel mai afectat în aceste momente, va primi tot sprijinul, astfel încât pandemia pe care generația noastră o trăiește să lase urmări minime.



Suntem conectați permanent cu spitalele constănțene și primim numeroase solicitări de a sprijini activitatea medicală cu echipamente specifice coronavirus. Penuria de echipamente este deja o realitate pe care noi, agenții economici, din afara sistemului medical încercăm să o suplinim pe măsura posibilităților fiecăruia.
După achiziționarea aparaturii și a kitului diagnostic pentru testarea și identificarea SARS-COV2 pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, am inițiat demersurile pentru a aduce în spitalele constănțene ventilatoare mecanice, într-un timp cât mai scurt, ținând cont că orice ventilator nou are termen de livrare de trei luni. Furnizorul de echipamente DRAGER ne-a oferit o soluție salvatoare la acest moment: repunerea în funcțiune a nouă ventilatoare aflate în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța prin înlocuirea pieselor și a seturilor de mentenanță. Împreună cu Primăria Constanța, am verificat informația primită, care, odată confirmată de către reprezentanții spitalului, a devenit pentru noi o prioritate.



Pe 24 martie, am pus bazele contractului cu Drager Medical România, prin care în 15 zile și cel mai târziu la finalul lunii aprilie, se efectuează revizia pentru o perioadă de șase ani a ventilatoarelor și se livrează consumabilele pentru ca cele nouă ventilatoare EVITA XL să ajungă în parametri normali de funcționare pentru a face față noilor îmbolnăviri.
Valoarea contractului de 52.360 lei este susținută de CELCO și face parte din bugetul de 200.000 euro pe care ne-am propus să îl alocăm în mod responsabil tuturor celor care ne-au solicitat sprijin în lupta cu coronavirusul.

Implicarea și susținerea noastră nu se opresc aici, întrucât de ani de zile sprijinul acordat sistemului medical constănțean a fost, este și va fi prima noastră opțiune atunci când vorbim despre responsabilitate socială.



Niculae DUȘU,
Președinte Grup CELCO

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6703 secunde