Gropi, praf și mulți nervi, în cele mai noi cartiere ale Constanței

2231
9
În mai puțin de șase săptămâni, 22 de străzi din cartierele Compozitorilor, Palazu Mare, Baba Novac și Veterani ar trebui să aibă  primul strat de asfalt, după ani de zile  de noroaie. Deși vremea este favorabilă și lucrările ar trebui să avanseze văzând cu ochii, șantierul este gol. Iar șansele ca străzile  să fie gata până la jumătatea lunii august  sunt, practic, nule. 


La finele lunii martie, Consiliul Local Constanța aproba demararea unuia dintre cele mai așteptate proiecte din municipiu: asfaltarea mai multor străzi din noile cartiere ale Constanței. La momentul respectiv, primarul Decebal Făgădău dădea un termen decent, însă socoteala aceasta nu pare să se fi potrivit cu cea a muncitorilor de la Confort Urban, care execută lucrările.


"Până la Sfântă Măria, sper ca 22 de străzi să fie realizate în etapa întâi, urmând ca, după aceea, să intre în etapa a doua cu alt strat de asfalt, borduri și trotuare refăcute", anunța Făgădău. Însă șansele ca măcar primul strat de asfalt să fie pus sunt extrem de mici. Ieri, de exemplu, înainte de prânz, șantierul era gol. Un singur utilaj am găsit, stând degeaba, în zona Baba Novac. În rest, numai gropi, mor-mane de pietriș, cratere și nervi… 


"Ne-au exasperat. De ani de zile ne tot promit că vor fi asfaltate străzile astea. Ne-am rupt mașinile în ele și când lucrările au început, nici nu a durat bine și s-au oprit. Muncitorii au venit cu elan în primăvară și, pe parcurs, au rămas din ce în ce mai puțini. Acum nu mai sunt deloc. Nu cred că vor fi gata nici la iarnă, în ritmul acesta. Nu vrem să ne facă bulevard, dar nici nu putem să mai stăm cu ulițe", ne-a spus, indignat, S.D., un proprietar din zonă. 


Potrivit unui panou așezat la fața locului, lucrările sunt proiectate și executat de SC Confort Urban SRL, au început pe 23 mai 2016 și vor fi finalizate pe 15 august 2016. "Ne cerem scuze pentru deranj și mul-țumim pentru înțelegere!", scrie cu litere de-o șchioapă pe panoul respectiv. Însă oamenii nu mai au răbdare. 


"Suntem în grafic!"
Contactat telefonic, primarul Decebal Făgădău susține că lucrările sunt în grafic și că se vor finaliza conform proiectului. 


"Se lucrează concomitent pe patru străzi. Pe site-ul Confort Urban veți găsi raportările zilnice cu lucrările. În prezent, sunt lucrări care nu sunt atât de vizibile, sunt operațiuni care nu se văd. Mai mult decât atât, în orele de prânz, utilajele nu lucrează pentru a respecta programul de odihnă al locuitorilor din zonă. Eu sunt convins că vom încheia lucrările în timpul pe care ni l-am propus", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Făgădău.


22 de străzi din trei cartiere 
Valoarea totală a lucrărilor depășește 1,6 milioane de euro. Iată lista străzilor ce sunt incluse în proiect: Rapsodiei, Iosif Ivanovici, Dinu Lipatti, Haricleea Darclee, Titus Cergău, Eduard Caudella, Liviu Rebreanu, George Topârceanu, Lucian Blaga, Măcinului, Gospo-dăriei, Alexandru Sahia, A.D. Xeno-pol, Mareșal Al. Averescu, Al. Ale-xandridi, Govora, Horia Grigorescu, Prelungirea Meșterul Manole, Scheia, Topoloveni, Voievozilor și aleea Vrâncioaiei. 


Comentează știrea

mr. Anaconda
6 iulie 2016
primar

Nenea Fagadaule. Ar fi indicat sa mai mergi si pe teren sa vezi cu ochii tai cam ce se intampla. Oare noi te-am ales sa stai in birou? Ia pulsul orsului. Nu te supara domnule primar, dar orasul Constanta este cel mai jalnic.

Verdi
6 iulie 2016
Secretul lui Polichinelle

"Suntem in grafic!" Are perfecta dreptate baiatul acesta.O sa vedeti asfalt in Octombrie- Noiembrie inainte de alegeri, in campania electorala.Istoria se va repeta, Fagadau & Confort Urban, o sa toarne niste asfalt ,asa la futu-i ma-sa, din care peste o luna vor rasari buruieni,iar fraierii se vor bucura pe moment si vor vota PSD , sau nu vor merge la vot. Dupa noiembrie 2016,urmatoarea asfaltare va avea loc in 2019 la prezidentiale. Am observat ca reteta aceasta functioneaza din '90 si a prins mai ales in zonele unde populatia este needucata si saraca : Moldova,Muntenia si Dobrogea,adica vechiul regat.Lumea mai educata din Banat si Transilvania vad ca nu pun botul la prostii de genul acesta. PS.Va dau cel mai bun exemplu, Boc, asa cum este el, a reusit sa curete si sa amenajeze un rahat de plaja pe marginea Somesului,iar primaria C-ta sau ABADL ,n-au fost in stare sa puna un cos de gunoi sau niste wc-uri ecologice pe plajele extinse,Tomis Sud sau 3 Papuci.Acesta este respectul acordat constantenilor care-si platesc impozitele si taxele la timp.

fani
6 iulie 2016
..in grafic

..in grafic erau si sunt si lucrarile de asfaltare a bD Tomis ,halul in care arata acum in plin sezon depaseste cu mult cele aratate prin cartiere ! Se ""distreaza " turistii sarind prin gropile din trotuare in chiar centrul orasului in care fostul primar a demisionat din cauza unui grafic !

costica
6 iulie 2016
opinie

Vrei o cariera de vis? Oportunitate la indemana tuturor! Oferim tuturor celor ambitiosi o cale serioasa, relaxanta si de incredere prin care isi pot rotunji veniturile, cu o activitate simpla, in timpul liber. Rezultatele si castigurile se vor vedea imediat, chiar din prima luna. Grabiti-va si cereti acum detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

gigi
6 iulie 2016
asfalt

Eu propun sa se faca alegeri in fiecare toamna si atunci poate o sa avem macar strazi asfaltate.

cornel
6 iulie 2016
strazi

Mergeti in localitatea Cumpana sa vedeti si acolo hal de modernizare al strazilor ,o zi se munceste sapte nu,au astupat gurile de canalizare si dupa ce se asfalteaza treduie sa vina responsabilii cu canalizarea sa sparga asfaltul si sa inalte canalizarea la nivelul asfaltului.

cartiere de rahat
6 iulie 2016
cum naiba sa stai

la namol pe baba novac sau in palazu cu toti tiganii. Cam cat de prost sa fii.

Scoopo
6 iulie 2016
Votati

Votati fagadau

Lulu
6 iulie 2016
Asfaltati odata si in Poarta6

In cartierul Poarta 6 s-au facut decopertari inca de acum trei saptamani. Strazile arata ca dupa bombardament, ca sa nu mai spun ca nu ai unde parca masina, deoarece ni s-a spus ca vin sa asfaltze si sa cautam sa parcam in alta parte. Oare cate saptamani o sa asteptam sa vina sa termine ceea ce au inceput?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6797 secunde