Gripa a provocat primul deces, la Constanța. Alte două persoane, în stare critică

528
1
Gripa a provocat primul deces, la Constanța. Alte două persoane, în stare critică - ravagiigripa3-1519149496.jpg

Articole de la același autor

Constanța a reușit să intre în topul orașelor care înregistrează, la ora actuală, decese din cauza gripei. În cursul zilei de ieri, medicii din cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) au confirmat decesul unei paciente fumătoare, în vârstă de 61 de ani, în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip H1. 


Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), dr. Bogdan Obadă, femeia a fost adusă la Unitatea de Primiri a Urgențelor în data de 13 februarie, iar în urma investigațiilor de specialitate, a fost internată în secția Medicală II, diagnosticul fiind de bronhopneumopatie obstructivă cronică, insuficiență respiratorie. La acestea, s-a adăugat și o problemă mai veche a bolnavei: obezitatea de gradul III. 


"Pentru că starea pacientei s-a agravat, ea a fost transferată în secția ATI și intubată. Femeia a primit tratament cu antibiotic complex și tratament antigripal, dar, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat", a precizat medicul. 


La ora actuală, a mai spus dr. Obadă, în spital mai sunt internați alți doi constănțeni, în vârstă de 53, respectiv 68 de ani, ambii aflându-se într-o stare care s-a degradat rapid, ceea ce a dus la transferul lor pe Terapie Intensivă. În prezent, cadrele medicale așteaptă rezultatele analizelor pentru a vedea dacă se confirmă sau nu diagnosticul de gripă. 


"Este o perioadă cu o frecvență ridicată a virozelor respiratorii. Tocmai de aceea, limitarea accesului în spitalul nostru se menține și facem apel la populație să înțeleagă importanța acestor măsuri. Populația trebuie să știe că gripa nu este periculoasă la un pacient cu o imunitate bună, ci doar la cei imuno-deprimați, internați în secțiile cu o patologie care scade această imunitate și devine letală pentru ei", a adăugat dr. Obadă. 


Reamintim că în secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii este interzis accesul aparținătorilor, iar pentru toate celelalte secții, a fost redus programul de vizită. 


Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00. Mai mult, pentru protejarea pacienților, se impun următoarele măsuri: în timpul programului de vizită, a fost limitat accesul la un singur vizitator/pacient; persoanele cu viroze/infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților; sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor. Consultațiile se vor efectua doar în Ambulatorii. 


Apoi, a precizat directorul medical al SCJU, echipamentul de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții, unde purtarea măștii este obligatorie, ca și respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice, obligatorii atât pentru pacienți, cât și pentru vizitatori și personalul medical. 


Potrivit specialiștilor, cea mai bună metodă de prevenire a gripei este vaccinarea antigripală. Ca măsuri generale de prevenție se recomandă evitarea aglomerărilor umane sau a contactului cu persoanele bolnave. În același timp, li se cere pacienților să păstreze o igienă corporală riguroasă, iar spațiile în care locuiesc să fie neapărat aerisite, încălzite și luminoase. 


Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecțiuni respiratorii cronice, dar și diabeticii și cardiacii, copiii și adulții cu astm bronșic, care au o evoluție gravă a bolii, personalul medico-sanitar, dar și persoanele vârstnice. 


Comentează știrea

unul
21 februarie 2018
ce va mai place sa bagati frica in oameni

Deci, a murit de fapt de bolile asociate, in urma contactarii gripei. Putea sa faca si pneumonie bacteriana si patea exact acelasi lucru.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1087 secunde