GREU DE CREZUT, DAR ADEVĂRAT. Cartiere noi ale Constanței, cufundate în NOROAIE ȘI MÂL

2147
6
În vară, cartierul din nordul orașului, cuprins între străzile Baba Novac și Ștefăniță Vodă intra, în sfârșit, în civilizație. Locuitorii au fost conectați la rețeaua de canalizare și sperau că așa vor simți că trăiesc într-un oraș european. Au îndurat toată vara tone de praf, dar coșmarul lor nu a luat sfârșit. Odată cu sosirea ploilor străduțele au devenit impracticabile și orice ieșire sau intrare în cartier este o adevărată aventură pentru cei care locuiesc la casele din zonă. Noroaiele sunt de jumătate de metru și mașinile riscă să rămână împotmolite.

De când a venit toamna, mâlul și drumurile desfundate fac parte din peisajul zilnic al constănțenilor care locuiesc în cartierul cuprins între Baba Novac și strada Ștefăniță Vodă. Oamenii sunt îngroziți de starea străzilor, acum devenite niște biete ulițe pline de gloată. "Recent au fost efectuate lucrări pentru canalizarea zonei Baba Novac - C.A.P. Anadalchioi. A devenit un calvar să ne trimitem copiii la școală (pe strada Voievozilor). Și nu suntem decât la început de sezon ploios! Ne dați o mână de ajutor, poate «autoritățile» vor lua măsuri!" - ne-a scris, pe adresa redacției, Octavian Buzatu, din Constanța. Însă supărați sunt toți locuitorii din zonă.

"Toată vara a fost un praf de nedescris. Au fost centimetri de praf depus pe mobilă, în case, pe garduri, pe culturile agricole. Toate se albiseră. Acum suntem îngropați în noroaie. Nu poți să mergi, pur și simplu se înfundă mașina. Poți să rămâi blocat. Drumurile sunt impracticabile", ne-a spus un alt locatar. 


"Nu trecem toamna în felul acesta!"


Lucrările de canalizare s-au încheiat de câteva săptămâni, dar zona este departe de a avea un aspect civilizat. "Și noi plătim taxe și impozite ca orice alt locuitor al Constanței. Dar ne chinuim pe ulițele astea amărâte. Nu trecem nici toamna în felul acesta! Trebuie neapărat să se facă ceva, să se aducă piatră, să se asfalteze, orice", ni s-a plâns, indignat, un alt cetățean. 


Comentează știrea

Constantean
1 noiembrie 2012
Foarte bine

Foarte bine ca se intampla asa ceva.Se duc precum vitele si-l voteaza pe Mazare ptr un pui si un litru de ulei,iar acum se vaita? L-au votat iar pe Mazare ptr ca le-a promis ca le face un nou CET si gigacaloria cea mai ieftina.Cine sunt prostii Romaniei care o sa plateasca cea mai scumpa giga calorie din tara????Constantenii. PS.Prostia se plateste, si este foarte scumpa.

citizen
1 noiembrie 2012
alo,garda de mediu,ce faceti ?? e o putoare cu miros chimic in toata zona de sud a orasului

la fel cum a fost si acum 3-4 ani si acum 2 ani,practic in fiecare an niste firme din port sau oil terminal sau naiba stie cine , cineva emana niste mirosuri ,e putin spus de benzina,de mirosuri de substantze chimice grele care imput toata zona orasului de la sud de gara cfr pana in kilometrul 4-5- ..ce faceti acolo, voi doar sa dormiti in birouri stiti?de ce nu controlati firmele ,de ce nu dati amenzi?

Comunistu'
1 noiembrie 2012
Din cauza unora ca tine

Din cauza unora catine, din spirit de fronda, l-au votat din nou constantenii pe Mazare. Unul ca tine care da din clanta in loc sa taca. Daca tu esti un prost care nu-l poate suferi pe Mazare, de ce crezi casi ceilalti trebuie sa fie la fel. Taci dracu' din gura nu mai posta tampenii pe aici . Du-te la stapanii tai" pedeleprele" care nu reusec sa amageasca constantenii si pupu-i in anus.

Răspuns la: Foarte bine
Adăugat de : Constantean, 1 noiembrie 2012
Foarte bine ca se intampla asa ceva.Se duc precum vitele si-l voteaza pe Mazare ptr un pui si un litru de ulei,iar acum se vaita? L-au votat iar pe...
Locuitor din zona
1 noiembrie 2012
Furie si deznadejde

Locuiesc pe strada Crasna,langa brutarie.Acum doua luni s-a sapat un sant ,s-a pus o teava de 200 mm de plastic (insuficienta ) care nu duce nicaieri,in toata zona nu exista magistrala care sa preia apele fluviale si reziduale.In fata fiecarei locuinte s-a sapat o gaura care a ramas asa,muncitorii au spus ca nu au capace s-o acopere iar dupa prima ploaie totul a devenit in iad,noroiul rezultat din pamantul sapat este pana la genunchi.Apa si curentul le-am tras pe banii nostri,ne bucuram inocent ca o sa avem canalizare,platim si noi taxe si impozite mari,dar asa un dispret fata de cetateni este greu de indurat.Din ce cunosc ,aceasta lucrare trebuia facuta din fonduri europene,accesata de RAJA ,exista un panou vizavi de locuinte pentru tineri.Lucrarea este executata de d-l Cirlig (baiatul fostului comandant de politie,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ) dar probabil nu primeste banii,nu are resurse de a concretiza nimic.Va rog din suflet sa declansati o ancheta gazetareasca in acest sens ! Locuitorii din zona au pus piatra,au facut santuri ,apa se ducea spre dereau existenta,acum prin "binefacerile "asa-zisei "canalizari "apa ne inunda,caminele s-au umplut,iar pentru noi viata a devenit un calvar.Va rugam sa faceti un demers catre cei in drept,noi incercam dar nu primim nici un raspuns,nici macar de a ni se cere scuze pentru calvarul prin care trecem zi de zi.

Alt locuitor din zona
1 noiembrie 2012
Mergeti in Palazu Mare

Si in Palazu sunt foarte multe strazi cu noroiul pana in gat :| Intelegem ca "asta e" pana asfalteaza, dar macar sa pietruiasca strazile alea, pentru ca este imposibil de mers pe acolo :(

nicolas
1 noiembrie 2012
palazu

in palazu mare au inceput lucrarile de racordare la canalizare din aprilie 2012 iar acum suntem in noiembrie si s-a asflatat doar o sterada de 300 m. Vreau sa vina cineva si sa filmeze strazile din Palazu Mare, sunt efectiv un camp arat pe care a plouat si nu se mai poate trece. Traim in secolul 17. Asa ceva nu se poate. NU putem duce copiii la scoala si chiar daca reusim stam 20 m inute sa stergem incaltarile ca sa nu ne facem de ras in fata oamenilor civilizati. In ritmul in care se lucreaza se vor termina lucrarile in 60 de ani! Multumim frumos domnule primar si cred ca "te vom vota si in urmatorul tur"!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.283 secunde