Grăbiți-vă! Până când pot fi depuse actele pentru pensiile de urmaș

446
Grăbiți-vă! Până când pot fi depuse actele pentru pensiile de urmaș - pensiideurmas-1535388856.jpg

Articole de la același autor

În prezent, în evidențele Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța figurează 1.488 de copii și tineri care beneficiază de pensie de urmaș. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Kristina Mutiș, beneficiarii în vârstă de peste 16 ani sunt obligați ca în perioada următoare, înainte de începerea anului școlar sau universitar să depună o adeverință de școlarizare la sediul instituției, conform prevederilor Legii 263/2010.

Adeverințele datate după începerea școlii pot fi depuse începând cu data de 10 septembrie, pentru cei care sunt incluși într-o unitate de învățământ preuniversitară și după 1 octombrie pentru studenți. Acestea trebuie însoțite de un talon de pensie sau copia deciziei administrative, copia actului de identitate al beneficiarului, copia actului de identitate al tutorelui legal și niște formulare care pot fi descărcate de pe site-ul instituției sau achiziționate din incinta CJP.

Reprezentanții CJP au precizat că, în cazul în care beneficiarii de pensii de urmaș nu depun adeverințele de elev/student în termen de zece zile de la data începerii anului școlar/universitar, drepturile de pensie vor fi sistate până la prezentarea acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3336 secunde