Gelul de duș și pudra de talc de la JOHNSONS declanșează cancerul. Compania, condamnată la despăgubiri de 72 milioane dolari după decesul unei femei

6239
1
Gelul de duș și pudra de talc de la JOHNSONS declanșează cancerul. Compania, condamnată la despăgubiri de 72 milioane dolari după decesul unei femei - 1-1456383666.jpg

Articole recomandate

Compania Johnson & Johnson a fost condamnată de către o instanță de judecată din statul Missouri – SUA să plătească 72 de milioane dolari de daune familiei unei femei care a decedat din cauza unui cancer ovarian, boală declanșată în urma utilizării gelului de duș și a pudrei de talc pentru bebeluși produse de companie, informează site-ul www.msm.com. Femeia a folosit constant produsele companiei Johnson & Johnson timp de mulți ani. 


Într-un verdict anunțat luni seara, jurații au acordat familiei Jacqueline Fox 10 milioane dolari daune efective și 62 de milioane de dolari de daune punitive, potrivit avocaților familiei, sentință confirmată oficial și de instanța de judecată.


Johnson & Johnson se confruntă cu multe alte sute de procese asemănătoare. Pentru a nu-și afecta vânzările uriașe, compania a omis intenționat să avertizeze consumatorii că anumite produse din gama ei de bază, cum ar fi pudra de talc sau gelul de duș pentru copii, pot cauza cancer, informează presa americană


Fox, care a trăit în Birmingham, Alabama, a susținut că ea a folosit pudra de talc pentru copii și gelul de duș pentru igiena feminină timp de mai mult de 35 de ani înainte de a fi diagnosticată în urmă cu trei ani, cu cancer ovarian. Ea a murit în luna octombrie, la vârsta de 62 de ani.


Membrii juriului au găsit Johnson & Johnson răspunzător pentru fraudă, neglijență și conspirație, au declarat avocatii familiei. Deliberările au durat patru ore, în urma unui proces de trei săptămâni.
Jere Beasley, avocat al familiei Fox, a declarat că Johnson & Johnson "a știut încă din 1980 că există aceste riscuri". 


Carol Goodrich, purtător de cuvânt al companiei Johnson & Johnson, a declarat: "Noi nu avem responsabilitate mai mare decât sănătatea și siguranța consumatorilor. De aceea, suntem dezamăgiți de rezultatul procesului. Respectăm suferința familiei reclamantului, dar cred cu tărie în siguranța produselor noastre, care este susținută de zeci de ani de cercetări științifice". 


În octombrie 2013, un juriu federal din Dakota de Sud a constatat că utilizarea de către reclamanta Deane Berg a anumitor produse din gama companiei Johnson & Johnson a fost un factor declanșator în cancerul ovarian de care suferea. 


Comentează știrea

Florin
25 februarie 2016
Afacere de acasa!

Ce zici, vrei sa lucrezi de acasa si sa castigi bani? Daca ai deja un job si doresti sa mai castigi ceva banuti, atunci ai nimerit unde trebuie. Nu trebuie decat sa ne anunti ca vrei sa te alaturi marii noastre echipe. Iti oferim sansa sa lucrezi in acest domeniu, chiar din confortul casei tale. Nu vindem produse sau asigurari, nu facem prezentari de produse sau servicii. Te invatam noi tot ce ai de facut. Instruirea se face prin lectii in format PDF trimise prin email. Dupa ce termini cursul,faci ce vrei fara nici un fel de obligatii. Pentru a obtine mai multe informatii,trimte mail cu textul "INFO" la adresa de email: [email protected] Asteptam mesajul tau!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6311 secunde