Gata cu "nebuniile" din hoteluri! Cine-i dă în primire pe pedofili

717
1
Gata cu

Articole de la același autor

Hotelurile din România au intrat, în ultimii ani, pe harta turismului sexual cu minori. Sunt deja binecunoscute cazurile în care pedofili din străinătate racolau copii români și îi duceau la hotel pentru a-i abuza. 


În aceste condiții, Federația ONG-urilor pentru Copil (FONPC) și grupul hotelier Orbis au încheiat Codul de conduită privind Prevenirea și Protejarea Copiilor de Exploatarea Sexuală în Turism. Acesta este un document esențial pentru industria de turism și ospitalitate din România și este pentru prima dată când o entitate din țara noastră își ia acest angajament, o inițiativă comună care are misiunea de a furniza instrumente și sprijin pentru a integra protecția copilului în operațiunile de zi cu zi din industria hotelieră și turism. 


Practic, angajații hotelurilor vor fi instruiți să observe și să anunțe poliția atunci când vor observa prezența unor copii neînsoțiți de părinți, în camerele unor adulți fie ei străini sau români. Misiunea acordului între hotelieri și ong-uri este de a aduce la lumină acest fenomen, de a sensibiliza populația, de a oferi instrumente și sprijin pentru industria turismului în scopul de a combate și preveni exploatarea sexuală a copiilor. 


Entitățile care adoptă și semnează Codul de conduită se angajează să informeze clienții și personalul cu privire la politicile de protecție a copilului, să raporteze posibilele cazuri de abuz, alături de alte măsuri de protecția copiilor. 


Raportări la poliție 


Astfel, reprezentanții hotelurilor trebuie să stabilească anumite metode și proceduri împotriva exploatării sexuale a copiilor, politici de identificare, intervenție și raportare a cazurilor de abuzuri, să formeze și să informeze angajații așa încât aceștia să poată identifica posibilele cazuri de exploatare sexuală a copiilor, să poată interveni în situațiile confirmate și să raporteze cazurile către autorități pentru rezolvarea lor. De asemenea, vor introduce clauze pentru clienții lor, cu privire la drepturile copiilor, care să reflecte toleranță zero față de exploatarea sexuală a copiilor, astfel încât să descurajeze eventualii astfel de oaspeți. 


Federația ONG-urilor pentru Copil își propune informarea publicului larg din România și a industriei hoteliere asupra importanței prevenirii exploatării sexuale a copiilor, a traficului și a turismului sexual, la nivel național, prin acțiuni comune ale industriei hoteliere, autorităților publice și organizațiilor neguvernamentale din România implicate în protecția copilului. 


"Este esențial ca toate părțile implicate - industria hotelieră, autorități, ong-uri - să se cunoască și să colaboreze pentru a se putea interveni în situațiile în care copiii sunt expuși riscurilor de abuz sau abuzurilor, militând în primul rând pentru trasarea unui plan comun de acțiune. Ne dorim ca, odată cu formarea personalului din domeniu, să sporim nivelul de conștientizare a acestui fenomen grav, în scopul de a-l preveni cât mai eficient", a declarat Daniela Gheorghe, director executiv al FONPC. 


Hotelierii de pe litoral s-au declarat dispuși să introducă acest Cod de conduită în unitățile pe care le conduc și spun că astfel de cazuri le-ar fi raportat la poliție chiar și fără un astfel de regulament intern. 


Comentează știrea

Vasy
23 noiembrie 2016
Hotelier

Care hoteluri cu proxeneti sa fie reclamate, gagicile!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Miercuri, 02 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Cât costă Revelionul 2017
Pagina a fost generata in 3.2909 secunde