GALERIE FOTO / Trotuarele și aleile din Constanța, pline de zăpadă. Cine trebuie să le curețe

8708
27

Articole de la același autor

Ca și cum nu aveam suficientă zăpadă în Constanța, marți seara ninsorile abundente au mai adăugat un strat nou pe drumurile și trotuarele din municipiu. La primele ore ale dimineții, șoselele s-au blocat din nou, iar pietonii au fost nevoiți să "înoate" într-o mare albă de zăpadă.


În ciuda faptului că autoritățile locale s-au mobilizat încă din timpul nopții și utilajele au luat la rând bulevardele și străzile principale, în cartiere accesul a fost aproape complet blocat. Șoferii care au preferat să meargă cu autoturismul propriu și nu cu autobuzul au dat din nou la lopată să-și deszăpezească mașinile. "Am curățat parcarea o oră, împreună cu un vecin și am mers 50 de metri și ne-am împotmolit amândoi pe aleea ce iese spre strada principală. Am reușit până la urmă să împingem una din mașini, am curățat aleea și am scos-o și pe celaltă. În urma noastră apoi s-a făcut cale și nu s-au mai blocat alții. Asta e iarna, ne dăm cu sania, dar dăm și la lopată", ne-a spus un constănțean din zona Casa de Cultură.


Au înotat în zăpadă


Dacă șoferii s-au mai descurcat și s-au împins unii pe alții, pietonii s-au afundat până la genunchi în zăpadă, pe trotuare sau au luat-o pur și simplu pe marginea drumului, ferindu-se din calea mașinilor. "Am mers cu autobuzul la serviciu. Până la stație aveam 100 de metri și i-am făcut în 10 minute pentru că pur și simplu nu aveam pe unde să merg. Trotuarul era acoperit cu o jumătate de metru de zăpadă, am ieșit pe stradă, dar alunecam și trebuia să mă feresc de mașini. Culmea este că niciun vecin nu a ieșit să dea zăpada de pe trotuar. Fiecare și-a făcut câte o cărare mică, atât cât să poată ieși din curte până la magazin și atât", ne-a declarat și Maria, din zona Km 5.


Amenzi pentru trotuare


Autoritățile locale atrag atenția că toți constănțenii care nu curăță trotuarele din fața casei sunt pasibili de amendă.
"Reamintim că instituțiile publice, persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată", explică Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.


Orice problemă poate fi semnalată de constănțeni, permanent, la numărul de telefon 0241/55.00.55 al Dispeceratului Primăriei municipiului Constanța, la numerele de telefon 0241/48.81.71 și 0722/54.53.66 - Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi, la 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08 - Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă și la 0241/48.42.05 - Dispecerat Poliția Locală. 


Asistații social, scoși la dat zăpada


Persoanele asistate social, beneficiare ale Legii 416/2001, au acționat ieri dimineață pentru degajarea zăpezii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, de la Tribunalul Constanța și Curtea de Apel de pe lângă Tribunalul Constanța.
De asemenea, angajații SC Polaris SA, împărțiți în mai multe echipe, au acționat încă de la primele ore ale dimineții pentru degajarea zăpezii din stațiile de autobuz și a trecerilor de pietoni. Ulterior s-a trecut la eliberarea accesului către instituții publice și unități de alimentație publică.


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
emic boc
11 ianuarie 2017
Eu plătesc taxe!!!!

Să vină armata să curețe zăpadă că eu plătesc taxe si impozite!!!

emic boc
11 ianuarie 2017
Eu plătesc taxe!!!!

Să vină armata să curețe zăpadă că eu plătesc taxe si impozite!!!

Bubi
12 ianuarie 2017
Zapada

Platesti un cacat

ION
12 ianuarie 2017
normal ar fiii

ca toti oamenii sa participe la dat zapada si cei care primesc banuti de la primarie GEN cartier HANRI COANDA sa verifice daca oamenii isi fac constiincios datoria si daca nu fac treaba bine sa fie biciuti

mm
12 ianuarie 2017
???

Gunoiul la mine la bloc nu s-a mai ridicat de pe 6 ianuarie.In cartierul hc gunoiul se ridica zilnic.Ceva normal in Constanta!!

mamarea
12 ianuarie 2017
gunoi menajer

Stam in centrul Constantei,zona capitol,gunoiul nu s-a ridicat din 5 ian. Vorbim la pereti,strigam in gol,asta observ eu de o saptamana incoace,avem o administratie locala de toata jalea.

motoforeza Honda
12 ianuarie 2017
,,propitarii''

,,Propitarii,propitarii mon cher'',si cum fiecare ,,locuitor de la bloc'' are inscris in actul de propietate o anumita suprafata adiacenta blocului,este si treaba asociatiei de locatari.Nu te poti baga pe domeniul public pentru care platesti taxe si impozite.Primaria nu are suficiente scule pentru dezapzire pentru a asigura la cati asistati sociali primesc ajutoare.Plus de asta astia le-ar vinde imediat pentru o tzuica.

carlos
12 ianuarie 2017
Trotuarele apartin administratiei publice

Legea nr. 213/1998 actualizată, privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, lege care stipuleaza ca trotuarele sunt domeniu public. Așa fiind, trotuarul ce este pe toata portiunea proprietatii cetățenilor apartine/ este domeniu public al Consiliului Local.Verificați și-n Cartea Funciară a proprietății dvs. Este o practica des intalnita ca primariile, mai ales cele de prin sate, comune,orasele mici, prin HCL sa treaca in grija proprietarilor ca trotuarele, santurile, spatiul verde din dreptul proprietatii sa fie ingrijite de proprietarul respectiv, ceea ce contravine legii 213/1998. Mai mult decat atat pentru ocuparea unei bucati de trotuar in cazul ridicarii unei constructii se depune un dosar la Adm dom public la City Mall apoi se plateste o taxa de 1 RON/zi/m2. Acum se pune intreabrea trotuarul apartine domeniului public numai in cazul in care produce fonduri la bugetul local??? Atat cat apartine de ADP ii asteptam cu drag sa-si curete trotuarele....

Decebal
12 ianuarie 2017
Trotuare

Trotuarele trebuiesc curatate de firma Polaris, la fel si statiile RATC....ELE SUNT DOMENIU PUBLIC......este evident ca daca proprietarii ies si ei la curatat operatiunea dureaza mai putin, dar e greu fara coordonare.....in plus, avem o regie specializata in administrarea domeniului public....poate ca pe viitor se misca si ei......

Răspuns la: Trotuarele apartin administratiei publice
Adăugat de : carlos, 12 ianuarie 2017
Legea nr. 213/1998 actualizată, privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, lege care stipuleaza ca trotuarele sunt domeniu...
Eu
12 ianuarie 2017
Deszapezire

Pe STR Dorobanți primăria nu a trimis nici un utilaj , deszăpezirea a făcut-o un vecin cu excavatorul propriu. In cazul acesta cine trebuie amendat? Eu am dat zăpada din dreptul Porții dar cea din dreptul casei numai am unde sa o pun , ce fac , cum curat tot trotuarul ? Primăria vede numai amenzi , obligații nu prea!

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde