Galerie FOTO. Stațiunea Mamaia, un imens șantier. Cum arată "perla litoralului"

4518
4

Articole de la același autor

La mai puțin de două luni până la deschiderea oficială a sezonului estival, în Mamaia se lucrează de zor la reabilitarea promenadei și amenajarea piațetelor de la Rex și de la Cazino. Muncitorii trag tare pentru ca primii turiști care vor veni de 1 mai la mare să poată admira o faleză nou-nouță și o Mamaie modernă. 


Lucrările au început în luna noiembrie a anului trecut și sunt realizate în cadrul proiectului "Promenadă turistică Mamaia", finanțat prin Programul Opera-țional Regional. Obiectivul speci-fic al proiectului îl reprezintă modernizarea și reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanța - zona Sat Vacanță  (cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bu-levardul Mamaia) și stațiunea Mamaia - zona cuprinsă între Piațeta Perla - Hotel Malibu și complex hotelier Bicaz.


Actuala faleză va fi complet refăcută. Deja au fost scoase pietrele și asfaltul vechi. Pe unele porțiuni se va permite și circulația rutieră, mai ales că primarul Radu Mazăre a anunțat că pe acolo vor avea carele alegorice noul traseu. Parcările vor fi resistematizate. Pe partea către plajă se va parca în spic, iar pe partea cu hotelurile se va parca în lung. Astfel, se obțin 402 locuri de parcare. Pe tot acest traseu va fi făcută și o pistă pentru bicicliști și rolleri, cu dublu sens, vor fi plantați 150 de arbori și vor amplasate băncuțe pentru relaxare. 


În Piațeta Cazino, considerată emblematică pentru promenada Mamaia, se va schimba tot pavimentul, cu unul de calitate superioară și model geometric simplu, vor fi amplasate băncuțe și se va realiza o scenă acoperită. Deja se lucrează la soclul scenei, iar în spatele acesteia se pregătește fundația pentru viitoarea pasarelă pietonală. 


O piațetă este amenajată și în fața Hotelului Rex. Acolo lucrările sunt mai avansate. Aleile au fost desființate, copacii au fost tăiați și s-a turnat pietriș pe toată platforma. În zonă vor fi amenajate trei fântâni arteziene la nivelul pavimentului. 


"Toată promenada va fi amenajată pentru trafic pietonal și pe anumite porțiuni cu acces auto. Va oferi un spațiu de defilare pentru carnaval, pentru că va fi luminată ca la sambadrom. Va oferi maximă vizibilitate carelor alegorice. Acestea vor intra prin piațeta Perla și vor ajunge la piațeta Cazino, unde va fi și o scenă. Iluminatul stradal pe care îl avea promenada nu era la înălțimea carelor alegorice. Acum se va vedea în integralitate spectacolul, pe tot traseul și în piațete", a anunțat primarul Radu Mazăre. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

...de la caru' alegoric
14 martie 2014
ciuciuka

Hai cu sambadromul ăla odată, că nouă ne place circul și pâinea, astea ne țin de foame ! Lăsați naiba municipiul și ocupați-vă de Mamaia, că doar asta vă aduce bani ! Dă-i drak pe constănțeni, sfidează-i căci nemulțumirile lor nu sunt justificate !

Tostao
19 martie 2014
Sambadrom

S-ar putea ca sambadromul sa ramana fara sambalagiu!

Deabia astept
18 aprilie 2014
Ironie

Deabia astept sa ies din casa, sa ma lupt cu 10 maidanezi, 3 cersetori,sa sar peste 5 maldare de gunoaie, sa imi fac loc printre pensionarii care se umilesc pentru un litru de ulei, sa trec peste cel putin 100 de gropi, sa stau in trafic la 5 semafoare si 5 sensuri giratorii in timp ce un autobuz nepoluant imi umple masina cu gaz de esapament, ca sa ma duc in Mamaia sa admir ce face Mazare cel mare cu banii din impozitele mele. Bere nu o sa pot sa beau ca dupa ce platesc intretinerea si impozitul nu mai am bani. Dar suunt 'mandru' ca ma mamaia frumoasa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5465 secunde