GALERIE FOTO / Au sunat sirenele la Primăria Constanța! Șoferii de la RATC cer salarii mai mari

962
2

Articole de la același autor

Câteva zeci de șoferi ai Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au protestat în urmă cu câteva minute în fața Primăriei Constanța, principala lor nemulțumire fiind salariile foarte mici pe care spun că le au.


"Noi avem printre cele mai mici salarii din țară. Avem un oraș de nivelul Clujului, dar salarii la jumătate. Sunt regii chiar și din orașe mai mici, dar cu salarii mai mari", ne-a declarat liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe, Radu Gheorghe, șofer în cadrul RATC Constanța.


Potrivit acestuia, salariile de încadrare al șoferilor și mecanicilor sunt cuprinse între 1.600 – 1.650 lei, dar un șofer nu pleacă acasă cu mai mult de 1.700, 1.800 de lei, chiar și cu ore suplimentare.


De asemenea, angajații RATC reclamă concurența neloială a transportatorilor maxi taxi. "Solicităm trecerea lor în legalitate, pentru că la momentul actual nu au niciun temei legal. Folosesc traseele noastre în proporție de 100 la sută, foarte mulți dintre șoferi nu au cărți de muncă sau dacă au, au trecute două, patru ore, chiar dacă lucrează de dimineață până seara", a mai spus liderul de sindicat.


Protestatarii au depus un memoriu la Primăria Constanța în care și-au expus nemulțumirile și au spus că dacă nu vor fi luați în seamă și nu se vor găsi soluții pentru a li se mări salariile vor recurge chiar și la greva foamei.


Comentează știrea

Dragnea
20 septembrie 2017
La muncă nu la întins mâna !!!

Păi și cu sporuri cu tot cât luați? Așa și polițiștii se plâng că au 1500-1700 și cu tot sporuri iau 3000-4000 de lei, și da trebuie să se interzică maxi-taxi în oraș

Mata
20 septembrie 2017
Salarii

Muncește mata, cate 12 ore pe zi, că-i canicula (la 50 de grade în cabina) se scoală mata la 3 dimineață? jeg ce esti! Trimite-o pe mata la mana întinsă, dacă tot a fătat un bou ca tine!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Septembrie 2017
Stire din Social : Trafic deviat pe liniile de autobuz RATC
Pagina a fost generata in 0.7305 secunde