GALERIE FOTO / Au sunat sirenele la Primăria Constanța! Șoferii de la RATC cer salarii mai mari

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 20 Septembrie 2017 919
Câteva zeci de șoferi ai Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au protestat în urmă cu câteva minute în fața Primăriei Constanța, principala lor nemulțumire fiind salariile foarte mici pe care spun că le au.


„Noi avem printre cele mai mici salarii din țară. Avem un oraș de nivelul Clujului, dar salarii la jumătate. Sunt regii chiar și din orașe mai mici, dar cu salarii mai mari”, ne-a declarat liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe, Radu Gheorghe, șofer în cadrul RATC Constanța.


Potrivit acestuia, salariile de încadrare al șoferilor și mecanicilor sunt cuprinse între 1.600 – 1.650 lei, dar un șofer nu pleacă acasă cu mai mult de 1.700, 1.800 de lei, chiar și cu ore suplimentare.


De asemenea, angajații RATC reclamă concurența neloială a transportatorilor maxi taxi. „Solicităm trecerea lor în legalitate, pentru că la momentul actual nu au niciun temei legal. Folosesc traseele noastre în proporție de 100 la sută, foarte mulți dintre șoferi nu au cărți de muncă sau dacă au, au trecute două, patru ore, chiar dacă lucrează de dimineață până seara”, a mai spus liderul de sindicat.


Protestatarii au depus un memoriu la Primăria Constanța în care și-au expus nemulțumirile și au spus că dacă nu vor fi luați în seamă și nu se vor găsi soluții pentru a li se mări salariile vor recurge chiar și la greva foamei.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei