GALERIE FOTO. A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival. Să vină turiștii!

459

Articole de la același autor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat activitățile de pregătire a plajelor și estimează că acestea vor fi gata până 1 mai 2017. 


Astfel, până la data de 15 aprilie 2017, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior, să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.


Potrivit reprezentanților ABADL, în această perioadă, are loc curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc.) și a deșeurilor de orice natură, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, precum și îndepărtarea mecanizată a obstacolelor identificate în nisip (pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate, etc..


În zonele unde plajele au fost erodate se aduce nisip nou, din zonele cu acumulări. Au fost deja demontate gardurile de protecție, în jur de 10.000 de metri liniari și încă se mai lucrează la refacerea profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece.


"Până în acest moment, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate. Conform planificărilor preliminare se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere", explică purtătorul de cuvând al Administrației Apelor Române, Cătălina Brăgaru.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde