Fostului episcop al Hușilor, cercetat pentru agresiune sexuală, a fost eliberat din închisoare

180
Fostului episcop al Hușilor, cercetat pentru agresiune sexuală, a fost eliberat din închisoare - episcop2-1591368553.jpg

Articole recomandate

Fostului episcop al Hușilor Cornel Onilă va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, vineri, contestația sa împotriva deciziei prin care a fost arestat preventiv, informează Agerpres.


Magistrații au admis și contestația fostului călugăr arhimandrit Sebastian Cristi Jitaru care urmează să fie cercetat sub control judiciar în acest caz.


"Admite contestațiile formulate de inculpații Sebastian Cristi Jitaru și Cornel Onilă împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curții de Apel Iași, Secția Penală și pentru Cauze cu Minori - Drepturi și Libertăți, pronunțată în dosarul nr. 215/45/2020. Desființează încheierea contestată și rejudecând: (...) Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Cornel Onilă. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Sebastian Cristi Jitaru (...). Dispune luarea față de inculpatul Sebastian Cristi Jitaru a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05 iunie 2020", se arată în minuta deciziei.


Decizia este definitivă.


Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, fostul episcop de Huși este cercetat pentru 'agresiune sexuală în formă continuată' în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei', precum și o infracțiune de 'viol în formă continuată'.


Sebastian Cristi Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huși, aflat în stare de deținere, fiind în executare pedeapsă dispusă printr-o hotărâre de condamnare definitivă anterioară, este, de asemenea, cercetat pentru trei infracțiuni distincte de 'viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor', 'șantaj în formă continuată' și 'agresiune sexuală în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei'.


Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Hușilor, când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Hușilor, a reclamat la DNA că este șantajat de trei preoți care i-au cerut bani sau funcții pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreținea relații homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huși, actualmente preot într-o parohie din județul Vaslui.


Ulterior, cei trei preoți, printre care și Sebastian Cristi Jitaru, au fost condamnați la închisoare cu executare.


Fostul episcop al Hușilor s-a retras din funcție în luna august 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.668 secunde