Focar de gripă la o grădiniță: nouă copii și trei angajați, diagnosticați cu AH3

221
Focar de gripă la o grădiniță: nouă copii și trei angajați, diagnosticați cu AH3 - 1coppspital7615190000534100-1554728636.jpg

Articole recomandate

Nouă copii și trei persoane angajate la o grădiniță din Sibiu au fost diagnosticate cu gripă, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunțând, luni, că s-a recomandat suspendarea activității unei grupe de preșcolari.


Potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, luni a ajuns rezultatul de Institutul Cantacuzino din București pentru două proble recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, acestea fiind pozitive pentru virus gripal de tip AH3.

"În perioada 28-31 martie 2019, la Grădinița nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, cu 9 cazuri la copii și 3 la personal. Un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată despre primele patru cazuri în data de 1 aprilie 2019, moment în care a fost declanșată investigația epidemiologică și au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical școlar și conducerea unității", se arată în comunicatul transmis, luni, de DSP Sibiu.

În cadrul anchetei epidemiologice, copiii au fost supravegheați clinic, s-au intensificat măsurile de igienă în colectivitate și au fost recoltate cele două probe care au fost confirmate cu diagnostic de gripă.

De asemenea, a fost recomandată și suspendarea activității a uneia dintre grupele grădiniței, unde s-au înregistrat opt dintre cele nouă cazuri înregistrate la copii, până în data de 5 aprilie, potrivit sursei citate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3134 secunde