Florin Cîțu, PNL: Dacă vor naționaliza banii din Pilonul II de pensii, voi depune plângere penală

161
Florin Cîțu, PNL: Dacă vor naționaliza banii din Pilonul II de pensii, voi depune plângere penală - pilonul2696x466-1526891288.jpg

Articole recomandate

Florin Cîțu a afirmat, luni, că dacă Guvernul decide să naționalizeze Pilonul II de pensii va depune plângere penală, aceste declarații venind în contextul unui proiect de lege care prevede că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuțiile aferente Pilonului II vor fi suspendate.

"În cazul în care Liviu, Olguța, Vasilica, Viorel și Eugen vor naționaliza banii din pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găștii de mai sus pe care o voi semna personal și vă aștept și pe voi toți să semnați alături de mine", a scris vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca "prioritate legislativă", un "proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)", cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuțiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contribuțiile CAS (respectiv contribuțiile de asigurări sociale aferente pensiei) "sunt încasate integral la buget", cu "suspendarea contribuțiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018". În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcționează automat 3,7% către Pilonul II.

Ultimele referiri la Pilonil II de pensii au stârnit o serie de controverse, pentru că neoficial s-a spus că acest sistem ori va fi "desființat", ori ar urma să nu mai primească - de la Pilonul I - contribuțiile stabilite prin lege. Aceste contribuții au scăzut de la 5,1% în 2017 la 3,7% în 2018, în condițiile în care pentru 2018 erau prevăzute să crească la 6%, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4206 secunde