Firmele de pază, reclamate la ITM Constanța

642
Firmele de pază, reclamate la ITM Constanța - firmeledepaza-1568143490.jpg

Articole de la același autor

Zeci de constănțeni angajați ai două firme de pază cu puncte de lucru în Constanța s-au adresat, în luna august, reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța pentru a reclama faptul că nu și-au primit salariile sau că nu le sunt plătite orele suplimentare. 


"În primul rând, sunt reclamații privind drepturile salariale, dar este o problemă și cu plata orelor suplimentare. De asemenea, au fost reclamații că nu au fost onorate plățile concediilor medicale. Mai sunt și reclamații cum că angajaților li s-a vorbit urât, că au amenințați sau alte aspecte de genul acesta", a afirmat Eugen Bola, inspector șef ITM Constanța. 


Numai în luna august, peste 100 de sesizări au ajuns în atenția inspectorilor de muncă, dintre care, așa cum a arătat inspectorul șef, un număr considerabil a fost din partea angajaților firmelor de pază. Se ajunge în astfel de situații, după cum a precizat Eugen Bola, în cazurile în care firmele de pază semnează contracte pe sume prin care nu pot asigura salariile și celelalte cheltuieli cu personalul. 


Dar, potrivit inspectorului șef, în ultima perioadă, "8 din 10 sesizări sunt soluționate, chiar în sensul acordării banilor petenților". Ba mai mult, acesta a precizat că "situația în privința reclamațiilor venite de la oameni este mult mai bună decât în anii trecuți, atât în ceea ce privește munca la negru, cât și nemulțumirile privind neplata drepturilor salariale". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2019
Stire din Social : Angajatori, amendați de ITM
Pagina a fost generata in 0.6669 secunde