Eveniment caritabil: "Ciorba lui Radu"

539
Eveniment caritabil:

Articole de la același autor

Astăzi, 10 decembrie, de la ora 16.30, constănțenii sunt așteptați la cafeneaua "Jade", loc unde vor avea ocazia de a savura "Ciorba lui Radu", un eveniment despre tradițiile dobrogene, povestite și trăite cu emoție și mândrie, despre prietenie și omenie, despre ciorbă și multe alte bunătăți.

"Ciorba lui Radu", spun organizatorii, este un eveniment dedicat unui superblogger constănțean, cu capul "Dincolo de Nori", dar cu un suflet mare, Radu Țuglea. Din nefericire, el a fost diagnosticat de mai mult timp cu o boală cruntă, cancer, iar pentru a se salva are nevoie de terapie, care este extrem de costisitoare. Deși este o luptă grea, Radu Țuglea reușește să prezinte totul într-o lumină pozitivă, uneori chiar amuzantă, și fiecare întâlnire cu el este motivantă.

Pentru a veni în sprijinul lui, prietenii, cunoscuții, dar și cititorii, care îl cunosc pe Radu ca pe un pasionat al bucătăriei și-al diverselor rețete, se vor strânge la această cafenea pentru o ciorbă, pentru că și lui îi sunt recomandate numai "gustări" lichide, deci supele și ciorbele definesc meniul său o perioadă de timp.

"Ne-am adunat câțiva prieteni, Carmen Paraschivescu, blogger «Garda Culinară», Stănică Enache, președinte «Inomar Cluster», Carmen Oprea, blogger «Krmenslife», Enise Ali, fondator «Jade Oriental Café» și Laura Stroe, președinte Asociația Culturală «Wild Art», toți membri activi ai Experiențelor Dobrogene, și-am hotărât ca măcar pentru o după-amiază să ne «băgăm» în «Ciorba lui Radu». Dar nu este vorba despre orice ciorbă...La cafeneaua tătărească «Jade», Enise Ali și Laura Stroe vor povesti, iar invitații vor degusta toy çorbası (șorbasî), pe românește, ciorba de nuntă. Deși este numită ciorbă de nuntă, este servită ca prim fel la mesele tuturor evenimentelor importante din viețile tătarilor, dar se prepară și în casele lor, pentru consumul cotidian. Traducerea exactă în română ar fi de fapt «ciorba care satură». «Ciorba lui Radu», o experiență dobrogeană inedită, va dezvălui ciorba ca un fenomen istoric ce a influențat civilizații, prezentă în ritualul mesei zilnice, la sărbătoare, necaz sau bucurie. Rețeta de toy çorbası gătită de Carmen Paraschivescu, alături de specialiștii în prepararea bucatelor tătărești de la «Jade Oriental Café», este preluată din Albumul Literar Gastronomic Tătăresc și câștigătoare a unui concurs național lansat de Nația Ciorbei", au declarat organizatorii.

Desigur, la "Ciorba lui Radu" sunt invitați toți prietenii lui Radu Țuglea, toți iubitorii de istorie și pasionați de povești și toți acei pofticioși, dornici să deguste produse cu tradiție.

Pentru că această "ciorbă" este un eveniment caritabil, cine poate dona o poate face cu această ocazie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8054 secunde