Eugen Teodorovici speră ca în acest an să înceapă lucrările la spitalul regional din Constanța

649
Eugen Teodorovici speră ca în acest an să înceapă lucrările la spitalul regional din Constanța - fotolia54048895rr1300x800o-1556197415.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi că speră ca până la finele acestui an să înceapă lucrările de construcție a spitalului regional din județul Constanța, scrie realitatea.net


"Am un document care așteaptă să fie semnat de domnul președinte (al României, n. red.) până astăzi. Dacă acest document se aprobă de către domnul președinte, mai departe este treaba mea, în Parlament, cu lege cu tot, iar la final de an, la Constanța, să înceapă construcția unui spital cu peste 1.000 de locuri", a declarat joi, la finele conferinței, ministrul Teodorovici.


El a mai spus că în momentul de față se lucrează la documentația necesară organizării licitațiilor pentru construirea a celor trei spitale regionale, de la Iași, Cluj și Craiova.


"Dacă documentațiile pentru cele trei spitale ies și se depun în SEAP, mă declar mulțumit", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.


El nu a precizat sursa finanțării lucrărilor de construcție a acestor spitale regionale.


În timpul conferinței de presă, el a dat asigurări că nu există nicio problemă în plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a anunțat câteva măsuri care se vor lua în cazul ANAF.


"Anul trecut, dacă îmi reproșez ceva este că am acceptat să am o conducere la ANAF care nu răspundea cerințelor mele, criteriilor mele de performanță. (...) Reforma trebuie să continue. După sărbători, vom prezenta mai multe elemente legate de modul în care trebuie să arate ANAF. Că scoatem Vama total din ANAF și o facem sub autoritatea ministrului Finanțelor. Și asta se va întâmpla. Actul este pregătit", a mai spus ministrul Finanțelor.


El a mai spus că după sărbătorile pascale va face publice și detaliile referitoare la o nouă amnistie fiscală pentru companiile private și publice care înregistrează debite la bugetul de stat.


"Această abordare va duce la salvarea multor companii de stat, la o nouă șansă pentru acestea să devină profitabile și la generarea de activitate economică substanțială, care va fi derulată de IMM-uri", a menționat Teodorovici.


Ministrul Finanțelor Publice a participat joi, alături de vicepremierul Daniel Suciu, la o întâlnire cu primarii din județul Tulcea și se întâlnește la această oră cu reprezentanții unor societăți comerciale pentru a afla problemele cu care se confruntă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8612 secunde