Este oficial! Pentru ce posturi de directori se "bat" profesorii constănțeni

1596
Este oficial! Pentru ce posturi de directori se

Articole de la același autor

Cu mai puțin de o lună de zile până când începe noul an școlar pentru cadrele didactice, zeci de grădinițe, școli și licee nu au directori. Unele dintre ele nu au nici măcar director adjunct. Este vorba despre posturile care nu au fost ocupate în urma concursului organizat de Ministerul Educației Naționale și pentru care au fost detașate cadre didactice, pe perioada anului școlar 2017 - 2018.

Urmează o nouă procedură de detașare, astfel încât la 1 septembrie toate unitățile de învățământ să aibă organigrama completă. În județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean organizează selecție pentru 76 de posturi de directori sau directori adjuncți în unități de învățământ. Din acestea, cele mai multe sunt în mediul rural și pentru directori plini. Lista a fost publicată de ISJ Constanța pe 1 august. Candidații se pot înscrie la interviu pentru a obține detașarea în interesul învățământului în funcțiile de director și director adjunct neocupate prin concurs.

În municipiul Constanța, sunt disponibile un post de director plin și unul de director adjunct la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, un post de director plin la Grădinița cu program normal "Roboțel", unul la Grădinița "Zubeyde Hanim" și câte unul la Grădinița "Gulliver" și la Grădinița nr. 33. De asemenea, sunt propuse posturile de director la Școala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", Școala nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu", la Școala Gimnazială nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu", Școala nr. 31, Școala nr. 33 "Anghel Saligny", Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu", Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul" și Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. În rest, sunt multe posturi libere în școli și licee de la sate.

Titulari, experți în management educațional

Conform metodologiei, aceste funcții de conducere pot fi ocupate de către cadre didactice titulare, înscrise în Registrul național al experților în management educațional care au ocupat funcția de director sau director adjunct în anul 2017 - 2018 prin detașare în interesul învățământului în baza rezultatelor la concursul pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct, sesiunile 2017 sau 2016, cadrele didactice care au ocupat funcția de director sau director adjunct în anul școlar 2017 - 2018 prin detașare în interesul învățământului în urma susținerii interviului de selecție în sesiunea 2017, în a căror activitate managerială nu au fost înregistrate disfuncții, care solicită menținerea în funcția de conducere în anul școlar 2018 - 2019, precum și cadrele didactice titulare care și-au exprimat în scris opțiunea pentru a participa la selecția în vederea ocupării unei funcții vacante de director sau director adjunct în anul școlar 2018 - 2019.

Interviu și întrebări din legislație

Selecția se face printr-un interviu în cadrul căruia candidatul trebuie să prezinte un plan operațional și să facă dovada cunoașterii legislației specifice domeniului învățământ preuniversitar. Durata probei este de maximum 20 de minute, dintre care 10 minute pentru prezentarea planului operațional și 10 minute pentru întrebările privind legislația specifică.

Însă nu toate posturile vor mai fi disponibile pentru proba de interviu. În cazul unităților de învățământ pentru care s-au depus solicitări de menținere în funcțiile de conducere deținute în anul școlar 2017 - 2018, comisiile de evaluare analizează scrisorile de intenție depuse, prin raportare la activitatea managerială desfășurată anul trecut și, în situația în care nu se identifică disfuncții în activitatea managerială desfășurată, pot propune inspectorului școlar general menținerea în funcția de conducere și pentru anul școlar 2018 – 2019.

Dacă, în urma interviului de selecție, se constată că rămân funcții neocupate, pentru detașarea în interesul învățământului se vor avea în vedere cadrele didactice titulare înscrise în Registrul național al experților în management educațional care nu au participat la interviu, care au competențe profesionale și manageriale recunoscute.

Interviul este programat pentru zilele de 8 și 9 august, urmând ca rezultatele să fie publicate pe 9 august. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4876 secunde