Șenilate și puncte de prim-ajutor, instalate pe plaje, în sezonul estival

144
Șenilate și puncte de prim-ajutor, instalate pe plaje, în sezonul estival - sanatateaturistilor-1563912448.jpg

Articole de la același autor

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus, în această perioadă, o serie de măsuri care să asigure climatul de liniște pe litoral. Ca urmare, pompierii vor fi prezenți pe întreg litoralul, pentru a veghea asupra turiștilor. 


Spre exemplu, în zonele unde au fost înregistrate în ultimii cinci ani cele mai multe situații de urgență, au fost deja instalate puncte de prim-ajutor. Acestea se găsesc pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Saturn și Vama Veche și sunt deservite, în fiecare zi, de trei paramedici. 


Potrivit ISU Dobrogea, punctele de prim ajutor sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării primului-ajutorul medical calificat: defibrilatoare semi-automate, materiale sanitare și tărgi. 


În ceea ce privește programul de funcționare al corturilor, acesta este între orele 8.00 - 20.00. Menționăm că lângă acestea sunt staționate și șenilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, destinate asigurării deplasării rapide către zone mai îndepărtate a paramedicilor sau transportul victimelor către aceste puncte sau echipajele ambulanțelor. 


"În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate misiuni, în urma cărora peste 350 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în stațiunea Saturn, unde au fost asistate medical 103 de persoane, urmate de Eforie - 63 persoane, Costinești - 61 persoane, Vama Veche - 61 persoane, Mamaia - 41 persoane, Năvodari - 19 persoane și Corbu - șase cazuri. Salvatorii care au  încadrat echipajele cu șenilate au desfășurat 23 de misiuni pentru transportul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării către unitățile spitalicești", au declarat reprezentanții ISU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0952 secunde