"Doctorul Măseluță"

Elevii învață cum să-și îngrijească dantura

214
Elevii învață cum să-și îngrijească dantura - dinticopii2-1505751922.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta și până în decembrie, sute de elevi constănțeni, atât de la oraș, cât și din mediul rural vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și de la reprezentanții unei companii ce produce pastă de dinți cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.


Potrivit directorului Crucii Roșie - filiala Constanța, Carmen Lungu, acest program începe în luna septembrie în județele Buzău, Ilfov, Constanța, Hunedoara, Teleorman, Timiș, Arad și continuă, în luna octombrie, cu școlile primare din județele Alba, Bacău, Brașov, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Suceava. 


De precizat că, anul trecut, aproximativ 200.000 de copii din 33 de județe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de voluntarii Crucii Roșii și de cadre didactice. 


În cadrul lecțiilor ținute în unitățile de învățământ, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional "Doctorul Măseluță" și "Supereroii dinților sănătoși". Acesta le va prezenta celor mici regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist etc. 


Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.
 
La finalul lecțiilor, copiii primesc toate "instrumentele" necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4514 secunde