Elevii constănțeni, mobilizați la curățenia de toamnă, prin oraș

245

Articole de la același autor

Numeroase instituții de învățământ, asociații de proprietari, agenți economici privați, dar și societăți de stat s-au alăturat autorităților locale în cadrul campaniei "Curățăm Constanța Noastră", iar rezultatele se văd deja.

Spiritul civic se învață de la cele mai mici vârste. Au dovedit acest lucru micuții de la Grădinița cu program prelungit nr. 8 din Constanța. Înarmați cu saci și mănuși, prichindeii s-au pus pe treabă și au curățat curtea grădiniței. Iar după muncă a urmat și răsplata, adică o repriză strașnică de joacă.

Pentru a da un exemplu de responsabilitate civică față de mediul înconjurător, elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu" s-au implicat activ în programul de curățenie generală, astfel că parcul de la Casa de Cultură strălucește de curățenie.

Sute de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Teoretic "Ovidius", Grupul Școlar "Gheorghe Duca" și Liceul Teoretic "Traian" au arătat că doar împreună putem avea un oraș curat. Tinerii și-au pus mănușile și au dat drumul la treabă. Au curățat mai întâi curțile instituțiilor în care învață și apoi au trecut la împrejurimi.

După ce preșcolarii, școlarii și liceenii au arătat cât de harnici pot fi, a venit și rândul studenților. Însuflețiți de entuziasm și dorință de acțiune, peste 30 de studenți din cadrul Universității Maritime Constanța au lăsat pentru câteva ore studiul deoparte și au trecut la curățenie. Au igienizat parcul din fața universității.

v v v

Nici asociațiile de proprietari nu s-au lăsat mai prejos. Tot mai multe dintre ele au răspuns demersului inițiat de Primăria Municipiului Constanța. Până în acest moment, aproape 500 de asociații de proprietari s-au mobilizat și au făcut curățenie în jurul blocurilor în care locuiesc.

Oricine dorește se poate înscrie pentru a participa la activitățile din cadrul campaniei, direct pe site-ul www.curatamconstantanoastra.ro.

"Orice contribuție este binevenită și apreciată. Toți voluntarii care se vor alătura campaniei vor primi echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4825 secunde