Elevi din Constanța, lăsați fără burse de merit? "Este încălcată legea!"

1685
Elevi din Constanța, lăsați fără burse de merit?

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea inspectorului școlar general, Zoia Bucovală, și a inspectorului școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul liber la educație, Paula Iordan. Elevii invocă nereguli în ce privește acordarea burselor de merit.


Conducerea AEC susține că atât șeful ISJ, cât și inspectorul școlar le-au cerut directorilor să transmită lista elevilor beneficiari de bursă de merit raportându-se la media din semestrul întâi al anului școlar în curs și nu la media generală de la anul școlar anterior, așa cum prevede legislația în vigoare.


"Într-o notă internă transmisă pe forumul inspectoratului școlar județean, inspectorul școlar Paula Ivan solicita directorilor să încalce Ordinul Ministrului educației nr. 5576/2011, privind criteriile de acordare ale burselor. În decursul ultimelor două săptămâni, reprezentanții AEC din teritoriu au primit diverse sesizări de la elevi care, deși îndeplineau criteriile de acordare a bursei de merit, nu se regăseau pe liste. Motivul invocat a fost neîndeplinirea criteriului privind media peste 8,50 în primul semestru al acestui an școlar. Însă, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 5576 din 2011, «Bursele de merit se acordă elevilor care au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional». Iar în cazurile respective nu era vorba despre elevi în clasele a V-a sau a IX-a", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase.


"Este o dezinformare!"
Solicitarea conducerii ISJ a fost transmisă în data de 12 februarie 2019. "Raportarea burselor pentru semestrul al doilea se face având în vedere doar situația de pe semestrul întâi, an școlar 2018 - 2019. Nu vă mai raportați la anul școlar anterior, 2017 – 2018".
Șeful ISJ Constanța, prof. Zoia Bucovală, consideră însă acțiunea Asociației Elevilor "o dezinformare". "În același ordin invocat de elevi, scrie că «Lista elevilor care beneficiază de burse de merit este revizuită semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară a elevilor». Practic, în semestrul al doilea ne raportăm la rezultatele obținute în semestrul întâi", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Zoia Bucovală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4395 secunde