Echipamente noi și moderne la ISU Constanța. Autospeciala hiperbarică asigură stabilizarea victimelor incendiilor

544

Articole de la același autor

Victimele expuse la fum din județul Constanța au, începând de săptămâna aceasta, o șansă în plus pentru vindecare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost dotat cu o autospecială hiperbarică și pentru tratament de oxigenoterapie. 


Aceasta a fost achiziționată de curând, prin programul Multirisc, iar valoarea ei depășește 1,2 milioane de euro. Potrivit reprezentanților ISU, autospeciala deține două componente.


Astfel, ea va fi folosită pentru pregătirea scafandrilor, pentru că poate verifica, prin intermediul unui sistem special, compatibilitatea personalului pentru executarea operațiunilor de scufundare și rezistența acestuia la adâncime. De asemenea, cu ajutorul echipamentelor, se va putea face evaluarea medicală periodică, precum și rezistența acestora la presiunea apei.


Autospeciala hiperbarică asigură și tratamentele cu oxigenoterapie, pentru stabilizarea pompierilor, dar și a victimelor expuse la fum sau care prezintă arsuri pe căile aeriene.


Autovehiculul special are o capacitate de șapte locuri, din care cinci în camera principală, patru în șezut, unul pe targă și două locuri în sas-ul de acces. 


"Tratamentul se poate administra concomitent la cele cinci persoane din camera principală. Personalul care va deservi acest tip de tehnică beneficiază de pregătire de specialitate în acest sens", explică reprezentanții ISU Constanța.


Terapia cu oxigen hiperbaric


Terapia cu oxigen hiperbaric constă în inhalarea oxigenului pur sau a aerului îmbunătățit cu oxigen, la o presiune mai mare decât cea atmosferică. Cu ajutorul acestei autospeciale, vor putea fi stabilizate și tratate victimele intoxicate cu monoxid de carbon. 


Terapia este folosită pentru a preveni sechelele neurologice. Eficiența este cu atât mai mare cu cât tratamentul este instituit mai rapid. De asemenea, acest tip de terapie se folosește și la arsurile termice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5265 secunde