E oficial! Bani mai mulți pentru mame

215
E oficial! Bani mai mulți pentru mame - banimame-1459363149.jpg

Articole de la același autor

Mamele vor primi bani mai mulți pentru concediul de creșterea copilului. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, ieri, proiectul de lege care prevede o serie de modificări substanțiale la legislația privind acordarea concediului și indemnizației de creștere a copilului. Guvernul nu este, însă, de acord cu aceste modificări, premierul Dacian Cioloș afirmând că nu vor fi alocați bani pentru majorarea indemnizației lunare pentru creșterea copiilor în cazul în care Parlamentul nu furnizează precizări cu privire la sursa acestei suplimentări.


Astfel, actul normativ elimină plafonul maxim al indemnizației de 3.400 lei pe lună, mamele urmând să primească indemnizație lunară în cuantum de 85 la sută din media veniturilor nete realizare în ultimele 12 luni din ultimii doi ani, însă nu mai puțin de 85 la sută din salariul minim brut pe țară. Având în vedere că salariul minim brut pe țară va fi de 1.250 lei începând cu 1 mai, valoarea acestei indemnizații minime va fi de 1.060 lei pe lună. Femeile vor primi această indemnizație până când copilul împlinește doi ani. 


Dacă mamele decid să se întoarcă la serviciu, vor primi stimulent de inserție în cuantum de 50 la sută din indemnizația minimă, adică 85 la sută din salariul minim brut, circa 500 lei lunar.


Nivelul indemnizației lunare se majo-rează cu 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemerală, de tripleți sau mul-tipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere. De ase-menea, legea mai prevede că părintele care s-a întors din concediul de creștere a copilului nu poate fi concediat timp de șase luni de la revenire. Modificările vor intra în vigoare de la 1 iulie 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.678 secunde