Duminică trecem la ora de vară și dăm ceasurile înainte

252
Duminică trecem la ora de vară și dăm ceasurile înainte - schimbareora-1585333841.jpg

Articole de la același autor

De duminică, ne bucurăm mai mult de lumina zilei. România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară. Ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel că ziua de duminică, 29 martie, va avea 23 de ore și va fi cea mai scurtă zi din an.

Trecerea la ora de vară se petrece în fiecare an, întotdeauna în ultima duminică din luna martie. Ora 3 va deveni ora 4, potrivit Observatorului Astronomic. Trecerea la ora de vară se aplică în România încă din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale și reducerea iluminatului artificial pe perioada lunilor de vară.



"Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulația se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 28-29 martie, la ora 3.00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 3.00, care devine ora 4.00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00 - 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului", anunță reprezentanții CFR Călători.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2816 secunde