DSV Constanța: Zeci de controale în magazine alimentare și restaurante

385
DSV Constanța: Zeci de controale în magazine alimentare și restaurante - dsv1520862654-1526900538.jpg

Articole de la același autor

Zeci de magazine și depozite alimentare au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în ultima săptămână.


Au fost vizate două 2 unități procesare carne, un centru de colectare lapte, două unități de procesare lapte, opt centre de prelucrare lapte, trei centre colectare pește, un punct de debarcare pește, patru unități produse proaspete din pescuit, o unitate procesare produse din pescuit, o măcelărie, două carmangerii, două unități tip fast food, o pescărie, 17 depozite alimentare, cinci restaurante, o pizzerie, două unități tip bufet, o unitate tip bistro, 37 de super sau hipermarket-uri, 10 magazine alimentare, 24 laboratoare cofetărie/patiserie, două cofetării - patiserii, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șase unități de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, cinci depozite de semințe consum, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate fabricare gheață, o unitate de fabricare înghețată, o unitate de fabricare vin, o unitate de fabricare amelioratori și premixuri, o unitate de fabricare borș, două circumscripții sanitare veterinare de asistență, șapte exploatații profesionale și un adăpost de câini fără stăpân.


În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție. "Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei", explică reprezentanții DSV.


Potrivit acestora, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste patru tone de carne și produse din carne, 1593 kg de lapte și produse lactate, 887 kg de pește și produse din pește și zeci de cofrage de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 77.314 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde