Drama unei fetițe de cinci ani. Maltratată de propria mamă și bunică

491
Drama unei fetițe de cinci ani. Maltratată de propria mamă și bunică - copilabuzat1-1517332186.jpg

Articole de la același autor

Caz revoltător. O fetiță în vârstă de numai cinci anișori, din Cumpăna, a fost maltratată în repetate rânduri chiar de cea care i-a dat viață, dar și de bunică. Cele două femei au spus că au recurs la această soluție, de a o lega de mâini și de picioare pe cea mică, numai ca s-o țină departe de celelalte trei surori ale sale, în vârstă de șapte luni, doi ani și respectiv șapte ani. 


Ridicată de oamenii legii, mama micuței Cătălina, pentru că așa se numește fetița, recunoaște că i-a mai dat din când în când câte o palmă copilului, dar nu a bătut-o cu adevărat. Toate acestea s-au întâmplat, susține ea, în condițiile în care, timp de șase ani, ar fi fost agresată în mod constant de tatăl copiilor. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGSAPC), Oana Manoilă, cazul a intrat în atenția direcției la sfârșitul săptămânii trecute, când au fost contactați de poliția din Cumpăna că acolo există o plângere însoțită de probe video referitoare la un copil minor, victimă a abuzului din partea părinților. Acuzațiile au venit din partea unchiului copilei, care a și filmat-o într-o astfel de ipostază, în vara anului trecut. Bărbatul a sesizat, însă, poliția, abia luna aceasta, după ce s-a certat cu mama fetiței, o șomeră în vârstă de 24 de ani. 


Părinții ar putea fi decăzuți din drepturi 


La fața locului, s-a deplasat și o echipă a Protecției Copilului, formată dintr-un psiholog și un asistent social, care au demarat efectuarea unei anchete de urgență. 


"Ca urmare a anchetei sociale și discuțiilor avute cu familia, DGASPC Constanța a dispus măsura plasării temporare a celor patru copii la un asistent maternal. În funcție de rezultatele anchetei realizate de Poliție, este posibil chiar să cerem în instanță decăderea din drepturi a părinților", au precizat reprezentanții DGASPC. 


Aceștia au mai spus că, în ultimii doi ani, nu au mai fost puși în situația de a decade din drepturi și alți părinți. 


Precizăm că minora locuia într-un imobil cu patru camere, nu numai cu părinții și surorile, ci și cu frații mamei, în total zece persoane. 


Mama se disculpă! 


Deși imaginile video arată cu totul altceva, mama încearcă să se disculpe și spune că a avut mare grijă de Cătălina, mai ales că aceasta s-ar fi născut cu o afecțiune neurologică. "Mama a spus că fetița a fost legată de mânuțe pentru că este bolnavă și cere apă mereu, nu că ar fi abuzat-o în vreun fel", a declarat Simona Zamfir, de la serviciul de Asistență Socială Cumpăna. 


Medicii au stabilit, însă, că vânătăile pe care micuța le prezenta pe corp nu sunt de acum, confirmând că acestea sunt în mod evident semnele unei agresiuni mai vechi. 


Ca urmare a sesizării, autoritățile au decis să demareze o anchetă socială la locuința mamei. În prezent, pe lângă faptul că femeii i-au fost suspendate temporar drepturile părintești, ea a intrat și în atenția procurorilor, atât ea, cât și bunica fetițelor fiind reținute pentru audieri. 


Control judiciar pentru 60 de zile 


Polițiștiii din cadrul Postului de Poliție Cumpăna cercetează cele două femei, de 24, respectiv 51 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate. 


Ele au fost prezentate deja Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4978 secunde