Două minivacanțe îi așteaptă pe români în scurt timp. Ce zile libere avem de Paște și 1 mai

1400
Două minivacanțe îi așteaptă pe români în scurt timp. Ce zile libere avem de Paște și 1 mai - zilelibere143577300-1520612720.jpg
Două scurte vacanțe îi așteaptă pe români de Paște și de 1 mai. Cel mai probabil, românii vor avea câte patru zile consecutive de vacanță, de fiecare sărbătoare, dar pentru asta e nevoie de acordul președintelui, respectiv de cel al guvernului. 


Românii se pregătesc pentru o minivacanță de Paște, la începutul lui aprilie, când vor avea nu mai puțin de patru zile libere consecutive.

Concret, Paștele pică pe 8 aprilie. A doua zi de Paște este zi nelucrătoare de sărbătoare legală, așa că toată lumea are deja 3 zile libere. Anul acesta însă, veste bună: încă o zi liberă poate fi adăugată la minivacanță.

Proiectul prin care Vinerea Mare să devină sărbătoare legală a fost votat de Camera Deputaților, for decizional, cu 233 voturi pentru, 12 abțineri și 7 voturi contra la finalul lunii februarie.

Acum nu mai este nevoie decât de promulgare și de publicarea în Monitorul Oficial, doar niște formalități.

Următoarea minivacanță s-ar putea materializa de 1 mai. Ziua de 1 mai este și ea zi nelucrătoare de sărbătoare legală și pică într-o marți. Cel mai probabil, dacă ne uităm la deciziile anterioare în astfel de situații, guvernul va stabili că ziua de luni este și ea nelucrătoare, urmând a fi recuperată în altă zi.

Astfel, sărbătoarea de 1 mai va avea propria minivacanță de patru zile.

Următoarea zi liberă, după 1 mai, va fi de Rusalii.

Pe 1 Iunie sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și, din acest motiv, nu doar micuții vor fi liberi. În vară, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, mai avem o zi liberă.

Și nici pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, nu se va merge la lucru. La fel pe 1 Decembrie, de Ziua Națională și pe 25 și 26 decembrie, când e Crăciunul.

ZILE LIBERE PENTRU ROMÂNI:

24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române

8 și 9 aprilie - Paștele

1 Mai - Ziua Muncii

27 și 28 mai - Rusaliile

1 Iunie - Ziua Internațională a Copilului

15 august - Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie - Sfântul Andrei

1 Decembrie - Ziua Naționala a României

25 și 26 decembrie - Crăciunul


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde