Două aeronave F-16 Fighting Falcon din cinsi, au sosit în România

267
Două aeronave F-16 Fighting Falcon din cinsi, au sosit în România - masthead2jpgpcadaptivefullmedium-1597425433.jpg

Articole recomandate

Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române au sosit, vineri, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană ''Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță'' de la Borcea, informează Agerpres.


Următoarele două aeronave vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, iar ultima în primul trimestru al anului 2021, a anunțat MApN, printr-un comunicat de presă.


Cele cinci aeronave sunt în configurație M5.2, ca și celelalte 12 care se află deja în dotarea Armatei României, a precizat MApN.


Ulterior sosirii în țară a lotului de cinci aeronave, toate cele 17 aparate de zbor F-16 Fighting Falcon vor trece printr-un program de modernizare la standardul M6.5R.


Potrivit MApN, achiziția a încă cinci aeronave F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent - Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8542 secunde